Рамадан Аталай: Ще променим правомощията на ДКЕВР

  • 17 юли 2013 15:56

  • 3023
  • 5
Рамадан Аталай: Ще променим правомощията на ДКЕВР
©

Ще се опитаме да променим правомощията на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране. Това каза председателят на Комисията по енергетика Рамадан Аталай.

Аталай каза това в отговор на коментар от представители на Енерго-Про, че биха искали със закон да се въведе норма, така че ДКЕВР да прави финансов одит и да е ясно какви са реалните разходи на дружествата. Има одитен доклад, че ЕРП-ата са аутсорсвали всички дейности, с които са лицензирани в нарушение на всички нормативни актове, каза заместник-председателят на Комисията по енергетика Магдалена Ташева. Само през февруари вашите дружества и вашата политика предизвика поредната вълна от протестите. „Ако мислите, че ще си взривяваме държавата, само защото можете някак си документно да покажете, че сте на загуба. Давате ли си сметка, че сте в монополно положение”, каза още Ташева на ЕРП-ата. По нейни думи ЕРП-ата са изнесли над 3 млрд. лева. Тези цифри действително са в публичното пространство от много дълго време. Цифрата е несъразмерно голяма, каза Стефан Абаджиев, член на УС на Енерго-Про. Да се направи комисия, която реално да провери дали тези дружества са изнасяли печалба и какви са тези договори за аутосрсване. По негови думи тази информация не е вярна, каза Стефан Абаджиев. Той посочи, че Енерго-про са се свили на максимум.

Държавата при нас е на входа и на изхода. Тази дейност в цял свят трябва да бъде печеливша. В България ние сме в ситуация…ние сме дали 5 цифри, които са нашите реални разходи за дейността. Вътре няма наша печалба, каза още Абаджиев.

На заседанието на комисията присъства и заместник-министърът на икономиката и енергетиката Иван Айолов.

Последвайте канала на

3023 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ани

2013.07.19 | 08:37

5
ИМАМЕ - ДКЕВР , НЕК ,БЕХ ,ЕСО ,МИНИСТЕРСТВО НА ЕНЕРГЕТИКАТА .... - ЗАщО СА ВСИЧКИ ТЕЗИ ЛАПАЧИ .... ЗАщО Е НУЖНА ТОЛКОВА АДМИНИСТРАЦИЯ . КОЛКОТО ДО ДОСТАВЧИЦИТЕ ; НАША АЕЦ----- ПРОДАВА НА ЧЕХИТЕ /ЧЕЗ/ ТОК ------ А ТЕ /ЧЕЗ / ПРОДАВАТ НА НАС ===== ЕГАТИ ПОРНОТО .

2013.07.18 | 00:14

4
Не мога да осмисля,защо когато някой подаде идея ,за 100% одържавяване на естествените монополи,всичките го свързват с комунизъм?Елементарно е,че тогава ще има само един контролен орган,без посредници и с регулирани цени.Защо ЧЕЗ е държавна(там комунисти ли са?>защо франсетата(В и К София),ще плаща водата на държавата по 4 стотинки за куб.м а,ще я продава в/у 1,40 лв и отделно си начислява ДДС-това означава ли,че държавата им го възстановява?Т.е подарили сме им зяла система,печатница за пари,който изтичат навън.И мрънкате ,че там били по-добре.
Бай Фантом

2013.07.18 | 00:13

3
Ей т'ва е то!!! ТУРЧИН ДА ОГЛАВЯВА ДЕКВР!?!?!? ЩО ЗА ИДИОТЩИНА!!! АМИ ДАЙТЕ ИМ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ДА УПРАВЛЯВАТ НАПРАВО!!!!
енергетик

2013.07.18 | 00:13

2
Ти какво четеш бе човек, той не оглавява ДКЕВР, а комисията по енергетика в НС, което не е по-малко зло. Ако беше специалист да го преглътнеш, но той е тъп и прост човек - как няма да е на тоя хал енергетика и държава. Пълно с некомпетентни хора на отговорни позиции. БСП са за до стената - със закон да ги забранят.
112

2013.07.18 | 00:13

1
Не знам каква е тази КОМИСИЯ , която стои над всички институции И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА И ВЛИЯЕ.Какво е това животно ? Тогава за какъв х*й са НЕК И БЕХ - ДА ГИ ПРЕМАХНАТ ,щом тази КОМИСИЯ решава ВСИЧКО в БГ.

Добави коментар

Водещи новини