Закриват център за незрящи

  • 12 август 2013 07:42

  • 1308
  • 2
Закриват център за незрящи
©

Пловдивската община иска да затвори центъра на Националното сдружение на сляпо глухите в България. Хората с увреждания остро възразяват срещу това, тъй като центърът е единственото място, в което могат да получат адекватна консултация, предаде ТВ7.

По данни на сдружението, в страната има 620 незрящи и хора с увреден слух, като броят им само в Пловдив е близо 100.

Сега сдружението плаща по 300 лв. месечен наем за сградата, но договорът им изтича. Общината има намерение да закрие центъра и на негово място да разкрие две групи за детска градина.

Според кмета на район "Централен" Райна Петрова има вариант да се намери друга сграда на сляпоглухите, а тази да се превърне отново в детска градина, защото има недостиг на места в района.

Последвайте канала на

1308 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
harama

2013.08.12 | 10:07

1
Kolko formi na rasizam moge da ima v edna strana???

2013.08.12 | 11:13

2
Надявах се,че това правителство ще промени нагласата на социалните работници да бъдат отговорни служители не само за законите.Ставала съм свидетел на грубо поведение,крещене,тропане с викове ''вън''.Само защото възрастната жена или мъж не могат правилно да попълнят правилно молбата си за отопление,или защо живеела с друг партньор.Тези възрастни женици са работили само с мотика и едва се разписват.Елате да видите в нашия град Сливен опашки на тротоара в 4 редици и то само от...цигани за приемната единствена стая,където си подават молбите.Издали са странна заповед българите да не се качват по стаите на кварталните соц.работници,а да чакат с циганите вън.Получавали малки заплати и с голямо напускане и си го изкарват на хората.

Добави коментар

Водещи новини