Пловдив ще взима заем от 14 млн. евро

  • 01 август 2013 13:51

  • 893
  • 2
Пловдив ще взима заем от 14 млн. евро
©

Общинският съвет в Пловдив гласува предложението на кмета на града Иван Тотев за теглене на нисколихвен кредит от 14 200 000 евро за ремонт на пътната инфраструктура в Пловдив. Гласуването се състоя в отсъствието на групите съветници от Обединение за Пловдив и БСП, предаде БТА.

С парите от заема се предвижда разширение и основен ремонт на бул. Коматевско шосе в участъка от бул. "Ал. Стамболийски" до входа на кв. Коматево, ремонт на части от булевардите "Шести септември" и "Руски" и изграждане на булевард "Северен" - от моста "Адата" до Карловско шосе. Общият проект не включва цялостното преасфалтиране на бул. "Васил Априлов" и "Голямоконарско шосе", тъй като за тях субсидирането ще е от републиканския бюджет, припомнят от общината. Разчетите показват, че годишният размер на плащанията по заема няма да надвишават 15 на от средногодишния размер на собствените приходи на община Пловдив и общата изравнителна субсидия през последните 3 години, коментира пред журналисти заместник-кметът Розалин Петков. Той припомни, че срокът за усвояване на кредита е шест месеца, срокът на изплащане - 10 години с 3-годишен гратисен период по главницата и лихва в размер на 2,65 на сто.

Той допълни, че погасителният план е в 20 равни шестмесечни вноски след изтичането на 3-годишния гратисен период. Петков подчерта, че разчетите за изплащането са направени на база на изпълнението на бюджета на общината три години назад. По думите му анализът е показал, че общината може да встъпи в дълг до 14,5 милиона евро. Никъде не е заложено, че заемът ще наложи увеличаване на местните данъци и такси, каза още Розалин Петков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
893 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
HELEN WILSON

2017.03.30 | 11:21

2
Искам да информира широката общественост, че г-жа Хелън Уилсън, частен заем заемодателя, който придава възможност време живот. Имате ли нужда от спешен заем, за да плати дълга си, или имате нужда от заем, за да се подобри вашия бизнес? Вие сте били отхвърлени от банки и други ф
ТНТ

2013.08.04 | 08:14

1
Тотев, мастия си и такъв ще си останеш. Когато Славчо искаше да тегли заем, ти по гъз се суркаше за да го спреш. Та при Дянков ли не ходи, писма до банки ли не писа, какво ли не беше. Откакто си кмет, това ще е третия заем за града. Кой ще го плаща бе, мършо. На всичкото отгоре, разчетите за приходите в общината от които ще се връща заема,са от периода на Славчо Атанасов. Ти и преди казваше, че няма да се вдигат данъци, ама ги вдигна. Тотев лъжеш, като дърт циганин. Ти с лъжи спечели и кметското място.

Добави коментар

Водещи новини