История за ужаса, който е преживяла една бяла робиня

  • 01 август 2013 08:43

  • 3298
  • 2
История за ужаса, който е преживяла една бяла робиня
©

684 жертви на трафик на хора са регистрирани у нас през 2012 година. Това сочат данните на Националната комисия за борба с трафика на хора. Половината от наказаните трафиканти обаче получават само условна присъда, а жертвите им, успели да се спасят, живеят в страх.

За ужаса да си жертва на трафик, разказва Нова телевизия в историята на едно 20 годишно момиче, настанено в защитено жилище:  Тя е красавица, която по нищо не прилича на жертва на трафик. Преживяла е обаче целия кошмар, събран в израза „да те продават насила като стока“. Нейният трафикант е осъден, но заради страха, в който живее, в разказа те ще се нарече само Гергана.

Две седмици след пристигането си в чужбина, на Гергана й разяснили, че освен детегледачка, трябва да е и проститутка – каквато се оказала и съпругата на работодателя.

Пускали я само до тоалетната и то след дълги молби, държали я жадна.

Без да е зависима обаче, чрез насилие, Гергана се превръща в момиче на повикване, боят продължава – вече и от клиенти. Водели я по адресите вързана.

След известно време семейството, заедно с Гергана се връща в България. И тук тя живее като затворник – докато съдбата не й предлага шанс за спасение.

Статистиката сочи, че 85% от всички жертви на трафик у нас са подложени на сексуална експлоатация.

Най-често момичетата като Гергана попадат в Германия, Холандия, Белгия, Гърция или Кипър. Предпочитани от трафикантите са държави, в които проституцията е легална. Голяма част от жертвите им обаче са непълнолетни.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3298 2

Коментари 2

Добави коментар

2015.05.23 | 20:36

2
Хм, бели роби, куп други престъпления, все обичайни за така наречените бели държави.
ЕС

2015.05.23 | 20:36

1
който ходи да работи в чужбина винаги трябва да очаква подобни неща-проститутки,неизплатени заплати. Отделно те са се нагледали на купища "индианци" от Източна Европа и Балканите и надали ни смятат за равни на тях.

Добави коментар

Водещи новини