Планират плажовете да се отдават само на концесия

  • 26 юли 2013 16:18

  • 961
  • 2
Планират плажовете да се отдават само на концесия
© Булфото

Плажовете по българското Черноморие да бъдат отдавани само на концесия. Това планират да въведат от регионалното министерство, съобщи в Добрич министър Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и, предаде Дарик.

Тя смята, че сегашната мярка те да се стопанисват под наем за срок от една година е абсурд. „Плажовете са изключителна държавна собственост и според Конституцията, услугите върху тези обекти трябва да се предоставят само на концесия".

Ще има промени и в спасителната дейност по плажовете, като броят на постовете ще се регламентира от министерството, каза още Терзиева. Ще се дебатира и по въпроса какви проценти да бъде свободната зона по плажовете, която сега е 50 на 50% спрямо платената.

Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и бе гост на заседание на УС на Националното сдружение на общините /НСОРБ/, което се състоя в Добрич.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
961 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Тупалка в китарата

2013.07.26 | 17:48

2
"Стопанисването" на плажовете се изразява в здраво топанисване на плажуващите, кукурузопродавците и останалите голи бизнесмени. Такъв рекет в света няма. В далечната тъмна сянка винаги седят дърту комуняги, мафиоти или техните отрочета. В нашата страна всичко гние, плесенясва и се вмирисва и все от главата.
уууу...

2013.07.26 | 17:09

1
и водата дайте ,ще си носим....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини