Обещават завършване на АМ "Хемус" след пет години

  • 25 юли 2013 14:37

  • 2113
  • 3
Обещават завършване на АМ "Хемус" след пет години
©

Автомагистрала „Хемус” би могла да бъде завършена до 2018 година, каза министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева при откриването на 8-километровия участък от АМ „Хемус” край Шумен.

Министърът допълни, че е много важно да се развиват основните инфраструктурни проекти в държавата, за да имаме бързи и безопасни пътища. С отварянето на новата отсечката на стойност 45 млн. лв. ще се освободи трафикът по околовръстното шосе на Шумен. Автомагистрала „Хемус” е в индикативния списък на ОП „Транспорт” и за нея ще се кандидатства за европейско финансиране. Ако такова не се намери, ще се търсят други източници за финансиране, но „Хемус” ще бъде построена, бе категорична министър Терзиева. Вече има проектна готовност и при осигуряване на необходимите средства магистралата би могла да бъде завършена до 2018 година.

Министърът съобщи още, че се планира включването на пътя Шумен-Велики Преслав Върбица в програмата на „Транзитни пътища V”. Това се прави, защото отсечката е много важна и трябва да стане приоритетна. Рехабилитацията, чиято стойност е около 20 млн. лв., би могла да се завърши до следващото лято.

Последвайте канала на

Novini.bg
2113 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.07.26 | 07:57

2
ТУКА ИМА НЯКАКВА ГРЕШКА:от шумен до ябланица са над 250 км по пресечен терен ,а не като ТРАКИЯ.И Б.Б ДА ДОИДЕ И ГЪЗА СИ СА СЪДЕРЕ И ТОЙ НЕ МОЖЕ ЗА ТОЛКОВА КРАТКО ВРЕМЕ ДА Я ПОСТРОИ. ДО "1"-със парите от еврофондовете и ОСЕМТЕ милиарда които ги опоска ВАШИЯТ СЛАДКОДУМЕЦ,само това ли оспя да построи.? ПИСВАМИ ОТ ВМИРИСАНИ, МАНОСАНИ ГЕРБЕРИ.А ЗА ПРИВЪРЖЕНИЦЕТЕ ИМ НЯМАМ ДУМИ.ЯВНО СА БЕЗ МОЗАЦИ.
Маносан

2013.07.26 | 07:58

3
Абе червна мижитурка ако ние сме маносани ти какав си бе. Твойте хора какво направиха и какво ще напавят. Ама не ми преразказвай думите на мижитурката Орешсмешен или на кукловода СеГей а кажи. Сега колкото и да се е откраднало поне има нещо. От тройната коалиция няма нищо останало а тея глупаци сега за 2 месеца направиха незнам колко гафове ( и се били поучили.....) и поддаржане на цигани и марзеливи партийни членове за да си оправдаят гласовете ( Бат Сали в парламента, узаконяване на циганските гета и мислене само как да дигнат парите на тея които нищо не правят по цял ден взимат помощи и си ги изпиват- евала и на плана орешарски) ОСТАВКА

2013.07.26 | 07:56

1
Нали беше лошо да се строят пътища бе червени добитъци лъжливи.

Добави коментар

Водещи новини