Закопчаха група провокатори при срещата на Рединг с протестиращите (галерия+видео)

  • 23 юли 2013 10:19

  • 10006
  • 32
Закопчаха група провокатори при срещата на Рединг с протестиращите (галерия+видео)
©

Залата във Военният клуб, където зам.-председателят на ЕК Вивиан Рединг и президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното се срещат с протестиращите е препълнена, предаде репортер на novini.bg. Голяма част от дошлите са недоволни, защото не са допуснати да влязат. Има засилени мерки за сигурност. Отсечката от ул. Георги Раковски до СУ е затворена.

Президентът и Вивиан Рединг бяха посрещнати с бурни аплодисменти, развяват се знамена на ЕС.

„2013 година е годината, в която хората излязоха на улицата, белязана е от протести, за да променят статуквото. Защото граждани от всички кътчета на България се събраха, за да зададат посоката. И днес те я задават. Ние, политиците, трябва да чуем вашия дневен ред, вашите идеи. Народът го изисква. Чудехме се дълго време дали „Радка пиратка“ не измести „Върви, народе възродени“. Трябва да се възроди истинската демокрация“, заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Той благодари от все сърце за силния интегриран Европейски съюз.

Вивиан Рединг също приветства присъстващите, тя говори за силна енергия, която усеща сред протестиращите. "Силната демокрация иска силна съдебна система. Корупцията изяжда демокрацията. Олигархията и демокрацията са смъртни врагове. Двете в едно ги няма", каза тя.

„Кой отговаря за вашето правителство? Вие – българите. Вие гласувате. Говорила съм с младежи вчера. Попитах ги - какво искат. Те ми казаха - искаме нашият глас да се чува. Призовавам политическите ви партии да създадат такава избирателна система, че гласът на народа да се чува преди да се вземе едно решение”, отговори зам.-председателят на ЕК.

65.5% от гражданите в залата смятат, че Европа означава солидарност, 30% смятат, че не означава солидарност. Зам.-председателят на ЕК Вивиан Рединг беше изненадана от този резултат. „Когато се прави политика, тя трябва да се прави през сърцата на политиците. Ние сме избрани да подпомагаме на човешките същества”, заяви Рединг.

„В България се самозапалиха над 9 души, за каква солидарност става въпрос?”, попита мъж от залата.

„Много от младежите в тази зала вероятно са обучавани от европейските фондове, това означава солидарност. 95% от европейския бюджет отиват в държавите. Само 5% отиват в Брюксел. От новия бюджет повече пари бяха към България. Надявам се и желая вие българите да инвестирате тези пари там, където са насочени”, отговори Рединг.

Група 5-6 младежи са задържани от полицията заради арогантното си държане. Служителите на реда извършват проверка на документите им. Протестиращите искат да се разграничат от агресивната група и влязоха в спор с тях, обвиняват ги, че са платени и ги гонят с викове "Ходете си". Една част от задържаните не притежава лични документи и по първоначална информация те ще бъдат отведени в Първо РУП.

Малко по-късно стана ясно, че младежите са нападнали фотограф, който ги е снимал.

Последвайте канала на

10006 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар
МАНАФ

2013.07.24 | 03:28

32
А Бисер ПЕТНОТО от атака там ли беше?
БУТАЧА

2013.07.23 | 20:43

31
САМО БОЙ В БЪБРЕЦИТЕ ЗА ТИЯ ПРОВОКАТОРЧЕТА ПЛАТЕНИ ТЕХНАТА МАМА НЕДОКЛАТЕНА
DEATH

2013.07.23 | 15:56

22
ТИ ,КОИТО и да си- знаи. 2-2 те следва до краи.

2013.07.23 | 17:41

30
Понеже не им ближат задниците, затова ги наричат провокатори

2013.07.23 | 16:43

29
е кой може да праща провокатори, ами който е против протестите, много ясно

2013.07.23 | 14:42

8
Що бе, може точно организаторите на т.нар протести да са ги пратили, че да могат после тъпанари като теб да пишат подобни работи! Даже ми се вижда много по-вероятно...

2013.07.23 | 16:43

28
ПРОВОКАТОРИ ПРАТЕНИ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ, НЯМА ДРУГО ОБЯСНЕНИЕ. СТРАХ ГИ Е, ЧЕ НАРОДА Е БУДЕН И СИ ТЪРСИ ПРАВАТА И СЕ БОРИ ЗА СВОБОДА И ЕВРОПЕЙСКО БЪДЕЩЕ!

2013.07.23 | 16:42

27
Въпрос с понижена трудност: защо на протеста против Орешаров хората искат да говорят и да ги снимат, а отделни групи там и масово на контрапротеста се крият от камери и репортери? Изключваме няколко бабошкери и мишо шамара, за когото всяка секунда медийно внимание е милостиня.

2013.07.23 | 16:14

26
Как се народиха толкова много идиоти в тая държава не знам. Да си го вземат Плевнелиичето и да се изнасят да живеят при Вивиан тя да си ги отглежда. Ама на другия ден ще пропищи от тях

2013.07.23 | 16:00

25
снимката е стара
Боздуган

2013.07.23 | 15:34

20
БСП е престъпна партия ,ГЕРБ е престъпна партия , ДПС е престъпна партия ,НДСВ е престъпна партия , СДС и ДСБ са престъпни партии !Всички те УПРАВЛЯВАХА Б-ия последните 24 г . и докараха страната на дъното на ЕВРОПА ! Слугуват на новите ни колонизатори !Народът ни УМИРА ! Почти нищо не произвеждаме ,младите ЕМИГРИРАТ !Нужна е СМЯНА НА КУРСА ! ТОВА Е СПАСЕНИЕТО !!!

2013.07.23 | 15:58

24
Браво Боздуган, тук малко промени обръщението но с нищо ново под слънцето не казваш освен,че всички са Престъпници само Волен е Светец!Много лесно приемаш формата на Съд вероятно щеше да разстрелваш хора ако беше министър председател но Слава Богу не си!За сметка на това обаче сегашният министър председател ще изтегли млрд кредит без да казва за какво ще го ползва!Вероятно твоят "светец-лидер" ще си получи хубав пай от този кредит.Да ни е честито новата инфлация,високите лихвени проценти по кредите както и фалити на банките.Спокойно колонизаторите сами ще се махнат!И ще останем аз и ти Боздуган да плащаме този кредит както и всички останали българи останали да живeят!

2013.07.23 | 15:58

23
Тиквата МАФИОТ да се извини на Българският народ за подвеждането и лъжите за по добър живот и по висок стандарт на Българите който обеща и излъга както и да промени името на Герб че е смешно... вместо ДА СЕ РАЗВИВАМЕ В ПОСОКА НА ЕВРОПЕЙСКИ ДОХОДИ И ДЪРЖАВНОСТ ГЕРБЕРАСКАТА ПОМИЯРСКА ЛЪЖЛИВА КЛИКА НИ ВКАРА В ТРЕТИЯТ СВЯТ И ВЛОШИ МНОГОКРАТНО ЖИВОТА В БЪЛГАРИЯ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини