Десант на властта във Варна в памет на Вапцаров

  • 23 юли 2013 08:55

  • 1552
  • 1
Десант на властта във Варна в памет на Вапцаров
©

Властови десант се очаква днес във Варна. Поводът е 71-вата годишнина от смъртта на патрона на Висшето военноморско училище Никола Вапцаров.

Честването ще бъде белязано от присъствието на министри и депутати, завършили морския университет - вицепремиера и МВР шеф Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, министъра на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен и на транспорта Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на, който е варненец. Заедно с тях паметта на Вапцаров ще почетат още министърът на образованието Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна, която също е с варненски адрес, и Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския - на здравеопазването.

Групата на властта ще допълнят и двама народни представители, които също са завършили морския университет - Борислав Гуцанов от Коалиция за България и Пламен Манушев от ГЕРБ, влезли в 42-то Народно събрание като представители на Варна.

В церемонията ще се включи и Мая Вапцарова - патрон на училището.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1552 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.01.19 | 20:49

1
Вапцаров е уважаван като поет, не като терорист. За разлика от комунизма, който отричаше всичко, което не беше подчинено на неговата сектанстка идеология днес не забраняваме и не горим книги писани от хора, които са неудобни на властта.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини