Копърки щъкат из Слънчев бряг

  • 22 юли 2013 18:16

  • 1040
  • 0
Копърки щъкат из Слънчев бряг
©

Пълен хаос цари с такситата в курорта Слънчев бряг. Въпреки че разрешителни за работа в комплекса имат само 250 коли, напливът от нелегални таксиджии от страната не спира. Ужилените в разгара на летния сезон са десетки, предаде БНТ.

Най-често жертви на измамниците стават подпийнали младежи. Наглите шофьори не се срамуват да им вземат по 200 - 300 лв. за разстоянието от Несебър до Слънчев бряг.

"Много е скъпо - 160 лв. ни взеха от летището до тук", казва потърпевш.

"Много пари за кратко разстояние. Но ние го очаквахме на това оживено място. Нищо не можем да направим", добавя друг.

"Аз чух, че тук трябва да договориш цена преди да се качиш на таксито", споменава трети.

Потърпевши от т.нар. "копърки" са и таксиметровите шофьори, които са си платили, имат стикери на автомобилите и са задължени да карат по утвърдените тарифи. Хората разказват, че заради нелегалните коли туристите се притесняват да използват и техните услуги.

"По цял ден стоим на опашката, един курс не сме направили от сутринта. Страх ги е да се качват", разказват те.

Не са малко и случаите на ограбени от таксиметрови шофьори туристи. Вместо сумата за курса бакшишите грабват целия портфейл и отпрашват.

"Много голям е процентът на туристите, употребили алкохол, и това затруднява разследването, тъй като те не могат да дадат абсолютно никаква информация - нито за таксиметровия автомобил, нито данни за водача", обяснява Цветелина Рандева, говорител МВР - Бургас.

Контролният орган, който следи за нередовни таксиметрови коли, е Държавната автомобилна инспекция. Те обаче рядко правят проверки през нощта, когато главно работят "копърките".

Последвайте канала на

1040 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини