Варна пропищя от таксита-менте

  • 22 януари 2013 16:05

  • 1635
  • 1
Варна пропищя от таксита-менте
©

Все повече стават таксиметровите автомобили във Варна, които имитират външния дизайн на утвърдените фирми. Освен че лъжат клиентите, те карат при по-високи тарифи и рушат имиджа на лоялните таксиметрови превозвачи, предаде БНТ.

От утвърдените таксиметрови фирми постоянно подават жалби за нелоялната търговска практика. Но проблемът не се решава години наред. Наглостта на имитаторите стига до там, че дори телефоните, изписани върху автомобилите, са с разлика до една цифра. От което страдат най-много клиентите, но не само те.

Веднага след като бъдат ужилени, те звънят на нас, защото и телефонът, който е изписан, наподобява нашия, обясни Иван Михайлов, собственик на таксиметрова фирма.

Според справка на регионалната Комисия за защита на потребителите във Варна са установени пет фирми, които имитират отличителни цветове, шрифт и лого.

Доколкото разбрах от една от медиите, са написани актове на седем автомобила. Смея да твърдя, че те са над 70, каза Михайлов.

Отговорът на така наречените нарушители е, че за всеки трябва да има работа.

Няма никакъв проблем. Който може да работи, ще работи, който не може - създава проблеми, смята шофьор на такси.

Работата на нелоялните конкуренти удря по джоба на коректните шофьори.

Шофьорите се оплакват, че докато преди са чакали по половин час на пиацата, сега времето се е увеличило до час. Според тях властите трябва да се намесят, но допълват, че "копърките няма да се махнат, докато е криза".

Заловените нарушителите са глобени и им е забранено да имитират защитени цветове и символи.

Последвайте канала на

1635 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.04.30 | 16:37

1
А колко нелегални таксита има дето дори нямат право да са такива и от години карат без да плащат нищо на никаква държава и без да имат правото за това, а колите им нито гуми имат нито нищо. Пример на бързо се сещам "такситата" пред свободният университет във Варна.

Добави коментар

Водещи новини