Съдия-изпълнител продава грамофон за 40 лв.

  • 22 юли 2013 06:23

  • 1649
  • 0
Съдия-изпълнител продава грамофон за 40 лв.
©

Съдия-изпълнители във Велико Търново са принудени да запорират и да продават рибарски такъми, кухненски съдове и дори спално бельо на длъжници, пише Монитор.

За да успеят да съберат колкото може по-голяма част от необслужваните кредити, изпълнителите обявяват на търг почти цялата движима собственост на длъжника. Така търговете на съдия-изпълнители в някои случаи заприличват на търгове на аукциони или на евтин битпазар.

В една от обявите комплект от три въдици с два резервни пълни комплекта от рибарски такъми – макари, кукички, плувки и тежест, се продават за 50 лв. Крачна шевна машина “Сингер” е с обявена начална цена 60 лв. Гордостта на звукозаписната техника на соца - грамофон “Респром” с комплект плочи се харчи за 40 лв., а култовият мотоциклет „Иж” с кош и две метални каски – за 500 лв.

Продават се и съвременни марки нова и употребявана черна и бяла техника: телевизори, перални, хладилници и фризери, микровълнови и др. на цени от 20 до 1200 лв. Освен техника на търговете понякога излизат и чаршафите и възглавниците от спалнята на длъжника.

Допреди година най-голям бе броят на продаваните от съдия-изпълнители апартаменти за удовлетворяване претенциите основно на банки по необслужвани кредити. Сега обаче, наред с жилищата, все повече на тезгяха се вадят и парцели земеделска земя. Освен тях на търг се обявяват и цехове, техника и автомобили на фалирали фирми и предприятия, както и трактори и комбайни на изпаднали във финансова зависимост земеделски кооперации и арендатори. Въпреки че туризмът в Търново е печеливш бизнес, има няколко обяви за продажба на малки семейни хотелчета по селата.

Последвайте канала на

Novini.bg
1649 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини