Транспортният министър: В БДЖ има страшно много батаци

  • 20 юли 2013 10:52

  • 1992
  • 9
Транспортният министър: В БДЖ има страшно много батаци
©

В наредбата няма изискване таксиметровите шофьори да бъдат проверявани за алкохол. Много важно е да бъдат въведени нови психотестове. Чрез тях ще може да се научи много за дадения човек.

Това каза в предаването "Факторът Кошлуков" Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на, министър на транспорта. Трябва да се въведе и патентен данък. Това ще позволи по-строг контрол над таксиметровите шофьори. Другата важна мярка, която трябва да бъде взета е да се въведат досиета на шофьорите. Щом си употребил алкохол, никога повече не трябва да превозваш хора. Давам гаранции, че законите и правилата ще бъдат променени, обеща Папазов.

Транспортният министър коментира и ситуацията с държавните железници. В БДЖ трябва да се вземат изключително спешни мерки. БДЖ има дългове за 709 млн. лева, а сумите по главницата са за над 180 млн. лева. Кабинетът е набелязал много мерки, които трябва да дадат резултат в най-скоро време. Тук трябва да помогнат и кредиторите, обясни Папазов. Много хора твърдят, че БДЖ трябва да се преструктурира, но въпросът е как. До нова година сме си поставали амбициозната задача да тръгне закупуването на билети за влаковете през интернет. Приватизацията на "Товарни превози трябва да се случи", но не в този момент. Има страшно много батаци и ни чака много работа. БДЖ има страшно много потенциал за намиране на товарни превози и аз се надявам от там да тръгне реновацията на железниците, каза още Папазов.

Министърът не подмина и въпросите за магистралите. В следващия програмен период ще завършим магистрала "Струма". Работим и по скоростния път за Видин. Един от най-важните пътища, който трябва да се построи е магистрала "Черно море". Това е пътят, който свързва Варна и Бургас. В тези два града се свързват всички видове транспорт в България. Морски, железопътен и автомобилен. Тази магистрала има много важно стратегическо и икономическо значение, завърши Папазов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1992 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Куно

2013.07.22 | 10:58

9
Как бе другарю Папазов ще оползотвориш потенциала на БДЖ-Товарни превози, когато компанията продължава да се ръководи от бракоразводния адвокат Пламен Джуров, а шеф на директорския борд на БДЖ си остава полуграмотния счетоводител Велик Занчев?

2013.07.21 | 12:23

8
Дам има и ти си част от батаците,вервай ми...
До папазчо

2013.07.21 | 12:23

7
Г-н папазов ,кажете за вашия батак които оставихте на П-ЩЕ Варна Запад,камионите ви внасят каолин насипно ,и пакетирано, за корабите ви исие с щарбаков , в момента вашите кораби изнасят цимент за -Сочи ,Г-н не ви е в правото да казвате че ние докерите вземаме по големи заплати от вашата д-ка ,и мен не ме касае ,колко камионба ,или кораба работят за вас ,но вие се оляхте,Г-н папазов.
112

2013.07.21 | 12:22

6
Aйдее и тоя го удари на магистрали .Хората нямат работа,пари ,притесняват се всеки ден за сметките си , ТИЯ ИДИОТИ само магистрали да правят - е*ах ти изродите - МАРШ ОТТУК !
Боят настана ,тупкат сърца ни !

2013.07.21 | 12:22

5
Ами ,викнете коалиционните си партньори от ДПС - от историята знаем ,как добре са се справили с град Батак ! Оставка ,родоотстъпници долни !

2013.07.21 | 12:22

4
те са от вас останали батаците, как така ще строите магистрали бе, нали беше лошо това, пак ще ви спрат парите заради корупция

2013.07.21 | 12:22

3
КАКТО Я ПОСТРОИХТЕ ПРИ СТАНИШЕВ НАЛИ ХАХАХАХАХАХАХАА
Оставка!

2013.07.21 | 08:24

2
Оставка! на Данаил Папазов, за това, че използва случая с катастрофата пред мола на "Цариградско шосе", за да насочи гнева на хората към таксиметровите шофьори. Като го слуша човек какви мерки е предвидил, ще си рече, че най-малко половината катастрофи са по вина на такситата. А реално тези мерки с нищо не подпомагат за подобряването на безопасността на движението; само създават излишни бюрократични трудности пред шофьорите. Ако иска да се подобри дисциплината на шофьорите, трябва първо да се справи с корупцията в КАТ и ДАИ. Защото сега всеки разчита на това, че като го хванат в нарушение, ще даде някой лев и ще се "оправи".

2013.07.20 | 13:50

1
aide na bas 4e niama da postroite magistrala 4erno more,kakvo ostava za drugi ,naprimer xemus,samo laji i pak laji,loshoto e 4e vse oshte ima takiva koito se vasxishtavat ot socialisti4eskiat vi idealizam i si misliat za MILKO BALEV

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини