Топлофикация София осигурява работно облекло на 1570 служители

  • 19 юли 2013 16:12

  • 920
  • 0
Топлофикация София осигурява работно облекло на 1570 служители
©

1570 служители в "Топлофикация София" ЕАД ще получат ново работно облекло, обувки и лични предпазни средства до месец, съобщиха от пресцентъра на компанията.

Те се осигуряват в рамките на проект ESF 051 PO 001-2.3.02 "Постигане на безопасни и здравословни условия на труд чрез закупуване на работно облекло, лични предпазни средства и провеждане на специализирани обучения", получил съфинансиране от Европейски социален фонд 2007 - 2013, чрез оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Процедурата за доставка на предпазно работно облекло, работни обувки и лични предпазни средства е на етап подписване на договорите. Общата стойност на проекта е 137 801,25 лв., от които 110 241 лв. или 80% са безвъзмездна финансова помощ, а продължителността му - 12 месеца. Придобивките ще подобрят сигурността и условията на труд на 69% от работещите.

Това е вторият проект, насочен към подобряване на здравословните и безопасни условия на труд, който "Топлофикация София" ЕАД защитава. Компанията вече има опит в реализирането на проекти, свързани с човешките ресурси. През 2011 г. успешно бе реализиран проект по програма "Фонд условия на труд".

Проектът "Постигане на безопасни и здравословни условия на труд чрез закупуване на работно облекло, лични предпазни средства и провеждане на специализирани обучения" цели създаване на условия за придобиване на нови знания и умения, свързани с безопасността и здравословните условия на труд, както и постигането на по-високо качество и квалификация на служителите, а от там и повишаване на възвращаемостта от човешкия ресурс. Реализацията на целите изисква детайлното познаване на целия трудов процес с всички негови особености. Това наложи в компанията да бъде направено задълбочено проучване, анализ и оценка на състоянието, проектиране на организацията на трудовата дейност и работната среда. Изследвани са основни и спомагателни трудови дейности, използвани технологии, суровини и материали, произвеждани продукти, сграден фонд, работно оборудване, работни места и фактори на работната среда, съоръженията с повишена опасност.

Изложени са методите и практиките по управление на персонала от гледна точка на състав и квалификационна структура, заплащане, социални придобивки и партньорство. Също така са разгледани и показателите за ефективност на трудовата дейност. Специалистите в Службата по трудова медицина на компанията са представили резултатите от своите наблюдения за здравното състояние на работещите в "Топлофикация София" ЕАД на базата на данните за временна нетрудоспособност и резултати от профилактичните прегледи през 2012 г. По този начин проекта обхваща работещите в компанията.

В резултат от извършения анализ бяха разработени стандартите за безопасни условия на труд. С изпълнението на тази задача е постигната набелязаната цел да бъдат разработени и впоследствие въведени специфични стандарти за здравословни и безопасни условия на труд по структурни и производствени групи и работни места, съответстващи на действащите Европейски стандарти и признатите добри практики. Разработените стандарти на база предоставения анализ с оценка на състоянието и проектиране организацията на трудовата дейност и работната среда в "Топлофикация София" ЕАД с целева група пряко работещия в производството персонал, извършен от екипа на Компанията, са утвърдени от Изпълнителния директор през месец юли 2013 г. Това е важен етап от изпълнението на Проекта предвид създаването на условия за по-рационално използване на трудовите и материалните ресурси, повишаване на ефективността на производството и производителността на труда, набелязване на адекватни мерки за подобряване условията на труд, и намаляване на травматизма и заболеваемостта.

Последвайте канала на

920 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини