Протестите в София продължават

  • 16 юли 2013 08:57

  • 1606
  • 4
Протестите в София продължават
© Булфото

Няколко паралелни протеста се провеждат в момента в столицата.

Продължава сутрешното пиене на кафе пред парламента. Първи кафето си днес взеха демонстрантите от палатковия лагер.

По традиция сутрешното кафе започна в 08:00 ч., последва блокада на движението пред НС, предаде репортер на novini.bg.

Всеки, който идва да покаже недоволството си пред Парламента, след като приключи с кафето си, оставя чашата, като преди това изписва своето име на нея. По този начин протестиращите се преброяват, а със събраните чаши правят различен макет всеки ден, с който да изразят своето недоволство. Днес хората обявиха, че макета ще представлява планетата от Междузвездни войни, където трябва да бъдат изпратени всички управляващи.

Преди 09:00 ч. от Президентството тръгна вече традиционното велошествие между институциите.

За първа сутрин има протестиращи пред Областната администрация на София на "Витоша" 6. Те протестират срещу решението на кабинета депутатът от ДПС Емил Иванов да оглави за втори път Софийска област. Бившият кмет на Своге беше на този пост по времето на тройната коалиция. Протестиращите граждани искат да посрещнат областния управител и да му кажат, че трябва да си подаде оставката. Те облепиха сградата на областната управа, на които пише ВИС - 2 - застрахователна компания АД.

Напускайки парламента, Иванов ще отстъпи мястото си на следващия в листата Александър Методиев, известен в ромската махала в Самоков като Сали. Името му беше замесено в скандала с организиране на паралелно нелегално енергоснабдяване, припомня БНТ.

Демонстрацията срещу кабинета "Орешарски" както всеки ден започва в 18:30 ч. пред Министерски съвет. Вече върви подготовка за големия протест в четвъртък, когато се очаква окупация на Парламента. Денят не е избран случайно. На 18 юли се отбелязва рождението на Апостола на свободата Васил Левски.

Протестиращи граждани има и пред сградата на Висшия съдебен съвет, където са се събрали повече от 50 души.

Фейсбук групата на непримирените се събира в 10:00 ч. пред Столична община. Целта е да се събере подписка за промяна в Наредбата за организация на движението на територията на София.

Последвайте канала на

1606 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Откакто свят светува

2013.07.16 | 22:31

4
Явно дойде време да поемат щафетата синовете на династичните фамилии. В момента властимащите ни дават възможност да си извоюваме демокрацията, като ни организират протести и в момента, в който втасат работите и ще се появи “месията“. Ако не стане така, аз, лично, ще се почувствам леко недоизлъган. ...“Смяна на власт чрез избори“ ;) – това ми звучи като най–късия виц.
Fotev

2013.07.16 | 16:27

3
На площада днес видях около 20 протестиращи, които по всякакъв начин се опитваха да пречат на непротестиращите, минаващи оттам. Един надуваше ръчна сирена, а другите се караха с полицаите, защото трябвало да блокират движението. Това какво е? Демокрация или свободия?
Боздуган

2013.07.16 | 16:27

2
Протестите са платени и по Нова телевизия го показаха !Само че дори и с пари нищо не става ! Цяла Б-ия гледа отстрани и иска Ореха да остане засега !Пък след година - 2 ще видим . Той и ТИКВАТА го слушам омекнал като масло на слънце - моли се за разговори ,гледа да се присламчи с някакви експерти! ТИКВО , FUCK YOU , айде при Мишо бирата !

2013.07.16 | 14:48

1
Тъп си като на самия предмет но когото си си кръстил

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини