Паяк ще вдига нарушителите в Плевен от 1 август

  • 15 юли 2013 13:44

  • 2483
  • 2
Паяк ще вдига нарушителите в Плевен от 1 август
©

От първи август всички нарушители на правилата за паркиране в Плевен, ще бъдат вдигани с паяк. Машината е закупена преди няколко дни, а обществената поръчка е спечелена от фирмата „Импорт-експорт" на транспортния бос Величко Великов, информира агенция "Стандарт нюз".

Досега провинилите се шофьори бяха закопчавани със скоби, като отключването на колелата им струва по 12 лева. Органите на реда в Плевен хващат по тридесетина човека дневно. Глобата за репатриране на автомобил ще бъде 42 лева плюс 2 лева на час за престой. Наказателният паркинг е зад историческия музей, а за освобождаване ще се плаща на касата на центъра за градска мобилност. Синята зона в Плевен действа от 8,30 ч. до 19,30 ч. в 15 обособени участъка, между които са районите около автогарата , ж. п. гарата и театъра. За да си спестят неприятности, шофьорите предварително трябва да си купят талони или да пратят СМС на номер 1364 с изписан номер на автомобила.

Левче е цената за час престой. Продават се карти за предплатено паркиране за 55 лева на месец или за 480 лева годишно. Безплатно паркират засега обитатели на жилища в зоната, стига да се снабдят с талон срещу 12 лева. Достатъчна е регистрация по постоянен или настоящ адрес.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2483 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.07.16 | 09:51

2
Хубав град БЕШЕ Плевен.
търгаши

2013.07.16 | 09:51

1
трябва пълно гражданско неподчинение протести за тези сини зони.какво е това -хем е забранено спирането ,ама като си платиш -може.пълна дискриминация. като искат платени паркинзи,заграждат един площад и правят паркинг,а не цели улици да ги правят платени. ПОНЕ НА МЕН НЕ МИ Е ИЗВЕСТНО ПРЕЗ ТУРСКО ,БЕЙОВИТЕ ДА СА ИСКАЛИ ПАРИ ЗАРАДИ ТОВА ЧЕ НЯКОЙ СИ СПРЯЛ КАРУЦАТА ПРЕД КОНАКА ИЛИ КРЪЧМАТА.

Добави коментар

Водещи новини