Десетки са санкционирани за неправилно паркиране само за ден в София

  • 08 януари 2013 19:08

  • 1061
  • 3
Десетки са санкционирани за неправилно паркиране само за ден в София
©

53-ма шофьори са санкционирани само до обяд в София за неправилно паркиране в рамките на съвместната акция на Пътна полиция и Столичния инспекторат. Това съобщи старши инспектор Борислав Василев от столичния КАТ, цитиран от БНР.

"До 13.00 часа сме санкционирали с актове и фишове 53-ма водачи, 38 сме репатрирали с "паяк", които също ще бъдат санкционирани на наказателния паркинг отделно от глобата, която заплащат за неправилно паркиране", обясни той.

Акцията цели да се освободят лентите за движение и да се осигури придвижването на пешеходците по тротоарите. Сред най-тежките нарушения, които са открили проверяващите, са паркирани коли върху пешеходна пътека.

"Целта на санкционирането на водачите и тяхното репатриране е да се освободят най-вече активните ленти и районите на автобусните спирки, и районите на кръстовищата. Сутринта бяха репатрирани три автомобила от пешеходни пътеки, посочи още Василиев.

Акцията на КАТ-София продължава.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1061 3

Коментари 3

Добави коментар
Ж.Петров

2013.01.09 | 14:22

3
Подобни кампании изглеждат повече поръчкови отколкото да целят спазването на закона. Ако КАТ наистина се е разтревожило за паркирането в София, нека да започне с паркираните коли на бул.Гоце Делчев срещу денонощния магазин на Фантастико на Красно село, където има знак дори "спирането забранено"! Години наред заради 1,2 или 10 неправилно паркирани коли цялато движение се "точи" в една лента към кръстовището с бул. "Цар Борис ІІІ". За да е още по-задръстено кръстовището някой гений е разрешил да има и таксиметрова колонка. Подобна е картината и в обратната посока - точно срещу пазара на Красно село. Преди 3 години подадох сигнал в Столична община и тогава сложиха знаците и какво от това - никой не ги спазва?! Така че КАТ да не си показват "мускулите" като глобяват хора по кварталите търсещи къде да спрат пред дома си (защото общината не си е направила труда да направи паркинги), а да започне от задръстванията заради неправилно паркирали коли.
ганчо

2013.01.09 | 07:34

2
Най-после нещо по въпроса.Това трябва и във Варна.Или да се спазват знаците "спирането забранено" и "паркирането забранено",или въобще да се премахнат,ако са поставени неправилно.Санкциите трябва да се прилагат,но не избирателно.
eeee

2013.01.09 | 06:24

1
някой да прати и малко полицай в Плевен.покрай болницата и на още много места където има забранителни знаци а колите са там денонощно и най вече на светофара на сладкарска като идваш от болницата.

Добави коментар

Водещи новини