Фандъкова: Протестиращите да осигурят път на линейките (видео)

  • 12 юли 2013 13:25

  • 2185
  • 7
Фандъкова: Протестиращите да осигурят път на линейките (видео)
©

Кметът на Столична община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска е издала поредна заповед в изпълнение на указанията на Столична градска прокуратура, с която нарежда на основание чл. 167, ал. 2 от Правилника за приложение на Закона за движение по пътищата участниците в протестни мероприятия и шествия да осигуряват незабавно безпрепятствено придвижване на специализираните автомобили на Спешна помощ, на Пожарна и аварийна безопасност и на Гражданската защита. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска изпрати на Софийска градска прокуратура становище по повод изпратено вчера предложение от прокуратурата, касаещо преминаването на специализираните автомобили. В своето предложение прокуратурата постановява да получи писмено становище по случая с преминаването на специализирани автомобили при провеждане на събранията, митингите и манифестациите.

В Становището на Столичната община се казва: От 14 юни 2013 г. в Столична община постъпва информация от СДВР за спонтанни протести, които се организират в социалните мрежи. По повод на тази информация има издадени три заповеди №№ РД-09-550/14.06.2013 г., № РД-09-554/17.6.2013 г., № РД-09-568/20.06.2013 г., с които кметът Фандъкова възлага на директора на Столична дирекция на вътрешните работи – Министерство на вътрешните работи да предприеме всички необходими действия в кръга на неговата компетентност, с оглед недопускане на нарушения на обществения ред и извършването на престъпления на територията на Столична община, при провеждането на мероприятия свързани със струпването на значителни групи от хора. В заповедите се визират недопускането на всякакви обстоятелства, застрашаващи живота и здравето на гражданите, като последната от тях е със срок до приключване на протестните действия.

Към настоящия момент компетентните органи на Министерство на вътрешните работи подпомогнати от Столична община реализират всички необходими действия с оглед недопускането на нарушаване на обществения ред, както и за защита живота и здравето на гражданите.

От Софийска градска прокуратура изискаха кметът на Столична община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и директорът на СДВР да представят писмено становище. То е по предложение на  във връзка с това, че по време на протеста на 10 юли не е осигурено безпрепятствено преминаване през протеста на линейка, отзовала се на катастрофата на бул. "Цариградско шосе".

Предложението беше изпратено във връзка с установени основания за намеса на прокуратурата по реда на ЗСВ, а именно: В хода на образуваното досъдебно производство за предизвиканото ПТП на 10 юли 2013 г., в гр. София, на бул. ”Цариградско шосе”, е установено, че автомобилът на „Спешна помощ” е пристигнал на местопроизшествието със закъснение от 12 минути. Автомобилът не е бил пропуснат от протестиращите да се движи по бул. „Цариградско шосе”, и се е наложило да използва обиколен маршрут. Това попречило на лекарите и служителите в звеното „Спешна помощ” да се отзоват навреме на подадения сигнал на телефон „112”.

На следните видеа се вижда как протестиращите на Орлов мост осигуряват бързо път на линейки.

Последвайте канала на

2185 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2013.07.12 | 18:48

7
Грижата за свободни пътища е на кметицата, а не на "протестиращите". Те не са се явявали на "избори" за разлика от товарищ кметицата, която следва да е наясно за какво е "избирана"
Оставка

2013.07.12 | 18:48

6
Фандъкова кога ще спреш тлъстите комисионни които взимата от всеко общински проект финансиран с Европейски пари? Те в Самоков не те искат ти София управляваш.

2013.07.12 | 18:38

5
Сега вече всички протестиращи сме обявени от Атака и нейният лидер Сидеров за терористи!!!Постоянно по ТВ Алфа се тръби че всички които участвуваме в протеста срещу правителството сме терористи и заплашваме живота на един милион и половина софиянци които не участват в протестите.Използва се катастрофата на пияният таксиметров шофьор като оправдание че заради протестите линейките не са пристигнали на време и затова вече има и жертви за които са виновни протестиращите защото не са пуснали линейките да пристигнат на време.Аз питам как да наричаме участниците на активисти от Атака и нейният лидер Сидеров в протестите пред джамията в София или участието им в митингите през февруари за сваляне на предишното правителство.Иска ли Сидеров разрешение за безобразията си които върши или взема мегафона и започва агитация на улицата.Каква е тази наглост от Атакистите.ЛИНЕЙКИТЕ ПРИСТИГНАХА НА ВРЕМЕ. ПРОСТО УДАРА БЕШЕ МНОГО СИЛЕН И ДИРЕКТЕН ВЪРХУ ХОРАТА.ПРОТЕСТИ ЩЕ ИМА ГОСПОДА ОТ АТАКА.ПРОТЕСТИТЕ НЕ СА ПЛАТЕНИ.ТЕ СА ЗА НАРОДА И ЗА ИЗБАВЯНЕ НА ДЪРЖАВАТА ОТ БОКЛУЦИ КАТО ВАС.
3

2013.07.12 | 18:37

4
20 пъти всички служби им казаха, че протестиращите изобщо не са били на пътя на линейките. но не, те явно, очеизвадно, и по един изключително безсрамен начин, са решили да изкарат протестиращите виновни. цяла българия ви прозря! не ви вярваме!

2013.07.12 | 18:37

2
Не изобщо не са били на пътя, само по тротоарите махат с байряци :D :D :D

2013.07.12 | 18:37

3
КОГАТО МИНАВА ЛИНЕЙКА ПРЕЗ ПРОТЕСТИТЕ ВСИЧКИ И ПРАВЯТ ПЪТ!ИМА МНОГО КАЧЕНИ СНИМКИ НА КОРДОНА ПРЕЗ КОЙТО МИНАВА ЛИНЕЙКАТА !ЯВНО СГП НЕ СЛЕДИ СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ!
5-ко

2013.07.12 | 18:32

1
до 2 Самоков е за нормални хора ненормалните ги пращаме към София а вие ги правите кметове депутати.Луд народ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини