Започва одит на Центъра за градска мобилност

  • 10 юли 2013 15:15

  • 595
  • 0
Започва одит на Центъра за градска мобилност
©

Транспортната комисия единодушно реши, че Сметната палата ще трябва да направи одит на Центъра за градска мобилност. Народните представители поискаха проверката да обхваща периода 2008-2012 година.

Депутатите припомниха, че същото предложение два пъти е внасяно и отхвърляно в предното народно събрание.

Заместник-председателят на Сметната палата Валери Апостолов беше поканен на заседанието на Комисията, за да разясни на народните представители как искането им може да се вмъкне в дневния ред на Сметната палата. Стана ясно, че парламентът може да възложи до пет отида на Палатата, като засега вече са изискани три.

Аполостов обясни, че има четири вида одит и ако народните представители искат цялостен такъв това би включвало четири отделни процедури, докато те имат право само на още две. След обстойна дискусия се изясни, че депутатите искат одит на обществените поръчки, на приходите на ЦГМ, както и на управлението на разпореждането със собствеността на центъра.

Оказа се, че всичко това влиза в процедурата за финансов одит и заместник-председателят на Сметната палата пое ангажимента да постави въпроса пред своята колегия. Там има проблеми, има корупция, която трябва да бъде спряна, категорично обяви председателят на транспортната комисия Камен Костадинов.

Той обеща да съгласува искането за одит, внесено от Петър Курумбашев и група народни представители с бюджетната комисия, след което предложението ще бъде представено пред вниманието на депутатите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
595 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини