Фандъкова и председателят на СОС с 240 лв. за сокчета на месец

  • 09 юли 2013 06:20

  • 1065
  • 2
Фандъкова и председателят на СОС с 240 лв. за сокчета на месец
©

240 лв. на месец се полагат на столичния кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и на председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков за представителни нужди, съобщи заместник-кметът по финансите Дончо Барбалов.

Освен за сок, кафе, минерална вода и бонбони тези пари трябва да стигнат и за официални вечери с кметове на други градове. „Нямаме пари за тигани, тенджери и парфюми”, уточни Барбалов. Седемте заместници на Фандъкова, главният архитект на София и секретарят на общината имат право на по 70 лв. месечно за представителни разходи. За поднасяне на венци и цветя обаче има други пари. Те са част от общия бюджет за представителни разходи от 210 000 лв. В сумата се включват и парите за празника на София, който е на 17 септември. „Общият бюджет за представителни разходи за 2013 г. е същият, както през 2012 г.”, уточни Дончо Барбалов.

В централната администрация на общината са раздадени 462 симкарти за телефони при общо малко над 1000 служители. Само кметът и председателят на общинския съвет нямат лимити за разговори по алото. Заместниците имат право на сметки от 100 лв., като доскоро таванът им е бил 2 пъти по-висок. „Видяхме, че се вместваме в далеч по-малки суми, и затова го намалихме”, обясни Дончо Барбалов. Експертите в кметството имат лимити от 20 лв. на месец. Ако сметките са им по-високи, плащат от джоба си или пишат обяснения – за случаите, в които са били в командировка в чужбина например. „Служителите нямат право да плащат за паркиране в синя и зелена зона, нито да участват в телевизионни игри”, каза заместник-кметът по финансите. Право на интернет на джиесема си имат само кметът, председателят на СОС и заместниците им. Не всички обаче са поискали тази екстра.

Последвайте канала на

Novini.bg
1065 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Sharukh

2013.07.23 | 05:54

2
Great areclit, thank you again for writing.
Gurguri

2013.07.20 | 14:37

1
That really captrues the spirit of it. Thanks for posting.

Добави коментар

Водещи новини