Омбудсманът: Обстановката в България е много напрегната

  • 29 юни 2013 10:46

  • 1885
  • 4
Омбудсманът: Обстановката в България е много напрегната
© Булфото

„Обстановката в България е много напрегната, нормално е да се опънат нервите на всички. Но е важно да се каже, че както гражданите, така и представителите на институциите трябва да бъдат много спокойни", каза в "Събуди се" омбудсманът Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет.

По думите му ако един гражданин си изпусне нервите това няма да е фатално, но ако това направи един политик, може да доведе до непоправимо ескалиране на напрежението.

„Аз съм омбудсман и на тези, които са на улицата, и на тези, които са за правителството, и на тези, които подкрепят протестите мълчаливо. Аз ще бъда там, за да помогна", категоричен беше Пенчев.

„Не поощрявам и одобрявам никаква форма на насилие, но очевидно протестът ескалира, което може да се очаква, защото хората са на улицата повече от две седмици, а няма отговор на техните искания", каза омбудсманът.

Според него засега полицията си върши работата добре и е хубаво, че няма насилие и няма пролята кръв.

Той беше категоричен, че имаме огромни проблеми, трупани много дълго време. По думите му трябва всички институции да се хванат за ръце и заедно с гражданското общество да си „отвоюват страната" от олигарсите и мафията.

На въпрос какво трябва да се направи той каза, че най-важното е да се направят поправки на Изборния кодекс. „Това искат хората в момента", каза той и добави, че очевидно това Народно събрание не се ползва с доверието на хората и затова няма как да направи промени в Конституцията.

Последвайте канала на

1885 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.06.30 | 08:36

2
Хората по площадите са спокойни ,г-н Пенчев ,те знаят че исканията им са справедливи ,знаят че трябва да ги отстояват до край и знаят ,че победата е тяхна. Неспокойни са само националните предатели ,барикадирали се в Парламента ,Министерския съвет и Областните управи. Обяснете им ,моля Ви ,че трябва час по скоро да подадат оставка ,защото в противен случай ,цяла България ще стане /ама много/ неспокойна и тогава наистина ще стане страшно. Предварително благодарим.
Красимира Стефанова- Силистра

2013.06.30 | 10:50

4
Г-н Пенчев - по всички региони на България разбраха кой именно създаде и организира НАПРЕГНАТАТА обстановка в страната ! Изглежда само Вие и протестиращите софиянци не знаете - че зад цялата тази конспиративна машина стоят - Плевнелие,Борисов, Цветанов с помощта на Огнян Донев. Ние истинските българи от провинцията не ПАСЕМ ТРЕВА !!!!

2013.06.29 | 21:39

1
Да верно -че ще стане страшно ако 5-6 милиона избиратели вземем по една тояга и дойдем в София,ще ви набутаме и под Орлов мост и в метрото и няма да използуваме домати -ами ще ви запушим устите с краставици---- СОФИЙСКИ БОКЛУЦИ ........

2013.06.30 | 08:36

3
СПОКОЙНИ СМЕ, ЧАКАМЕ КАБИНЕТА ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКА И ДА СЕ ПРОВЕДАТ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ, БЕЗ КОМПРОМАТИ, БЕЗ КЛЕВЕТИ, БЕЗ МРЪСОТИЯ! САМО С ГРАДИВНА КАМПАНИЯ И РЕАЛНИ ОБЕЩАНИЯ! КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ ПОПУЛИЗЪМ И ЛЪЖИ ВЕЧЕ НЕ СА ПРИЕМЛИВИ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини