Уволненият зам.-министър от СИК строил на френската Ривиера

  • 28 юни 2013 06:11

  • 5134
  • 16
Уволненият зам.-министър от СИК строил на френската Ривиера
©

Кой е младият депутат, който нямаше шанса да управлява ресор "Шенген" в МВР и изкара най-краткия - двучасов, мандат като заместник-министър?

37-годишният Иван Иванов, скоропостижно уволнен заради връзки с някогашната силова групировка СИК, е роден в Шумен. Баща му Валентин Иванов, известен като Шошо, е работил в Държавна сигурност по т.нар. турско направление. Напуска спецслужбите по свое желание. И започва строителен бизнес, пише вестник "168 часа".

Майката Йовка е учителка. Иван е най-големият син. Роднини го определят като най-будното дете в семейството. То има още двама синове - Станислав и Недко. И двамата днес са уважавани лекари в столични клиники. Най-известният им пациент е лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Малкият Иван започва да чете още на четири години, разказват роднини на семейството. Прехвърлял една след друга детските книжки. Предпочитал приказките на Братя Грим и Андерсен. Особено като го заинтригувала историята на грозното пате, което се превърнало в красив лебед, продължават роднините. Заради страстта му към четенето мама и татко купуват библиотека с много рафтове. В нея книжките, макар и прочетени по няколко пъти, изглеждали съвсем нови.

Куриозен случай бележи първия учебен ден на бъдещия депутат. Когато първокласниците влизат в класната стая, дълго се взират в надписа на черната дъска. "Добре дошли, скъпи първокласници", прочита единствен Иван Иванов. Учителката го прегръща пред слисаните му съученици. Казва му: "Браво, моето момче! Продължавай! И той продължава.

Когато започва следването си в Софийския университет, се явява на конкурс и става управител на офиса на застрахователно дружество. То е собственост на “Секюрити иншуърънс къмпани” или СИК. Съдебно решение от 1995 година потвърждава, че Иванов е бил управител на клона. Като такъв той трябвало да инсталира офис програма и в нея да вкара цялата документация на застрахователната компания.

След Софийския университет Иванов записва право във Велико Търново. Като завършва влиза в бизнеса на баща си Валентин Иванов, предоставяйки правни услуги на неговата фирма “Билдинг строй експрес” ЕООД. Фирмата е единствената, печелила поръчки в чужбина за строителство на курортни селища в Белгия, Австрия и на Френската Ривиера. Къщите, които вървят с яхтени пристанища и са в стила на 17 век, се продават на доста заможни клиенти.

Въпреки успешния бизнес, Иванов гледа към политиката и отрано симпатизира на БСП. Мотивът му е, че тя защитава всички хора без да подбира етнос и религия. Първоначално изгрява в младежката организация, по-късно става областен лидер на партията в Шумен.

Бащата Валентин Иванов, който е бил шеф на СИК в Шумен, не коментира уволнението на сина си заради работата му в компанията. Казва само, че семейството му е смазано от незаслужените нападки към сина му за престъпна дейност. “По тази логика да тръгнат да проверяват стотиците служители на СИК за такава дейност. Смехотворно е”, смята той.

“Отвратен съм. Някои хора от законодателната власт се опитаха да разбият бъдещето на сина ми завинаги. Номерът им няма да мине. Тези поръчители на скандала едва завършиха средно образование, а после с триста зора и висше и продължават да сеят компромати без срам”, заявява Валентин Иванов.

Последвайте канала на

5134 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
Ilma

2013.07.22 | 14:29

16
Stellar work there evryeone. I'll keep on reading.
Shishir

2013.07.20 | 07:31

15
Whoever wrote this, you know how to make a good areltic.
Препатил

2013.06.30 | 16:35

14
Всички застрахователни офиси на СИК бяха депа за разпределение на наркотиците. Отпред застраховаха (най-често - силово!), а в задните стаички раздаваха дрогата на уличните дилъри. Полицаите спираха дилъра на улицата, питаха го - за кого работи, и ако е техният човек - пускат го веднага, да си продава. Конкурси ли? Да, бе! Да! Всички служители до един, всички бяха в играта! Ама че е оправно момче, им вярвам. Народе, толкова ли ти е къса паметта, че забрави мрачните мутренски времена? Или повярва в катарзиса?

2013.06.30 | 16:34

13
23 години ни оправят заднешки,едни и същи хиени,само си сменят боята.Ама Андрешко си казва : ...АБЕ БОЛИ,МНОГО БОЛИ,НО НАЛИ МЕ ОПЪВАТ "ДЕМОКРАТИЧНО",ще стискам зъби.Пук може след време и върбата да роди грозде!"Наистина сме халтав МАТ'РЯЛ.

2013.06.30 | 16:33

12
Ами като е толкова кадърен защо сте се затюхкали за него? Все ще спечели някой ''конкурс''...
нико

2013.06.30 | 16:33

11
Момчето си е екстра. Няма грешка , но баща му е голям мафиот , бил е в ДС , после сикаджия ,но от тези твърдите . В смисъл, че цял Шумен беше пропищял от него . Рекет до дупка. Гадно копеле.
Великия

2013.06.30 | 16:33

10
Аааа , разбрахме ...И сега за кво ни го натрисате да го четем това , тамън го бехме забравили тоя мамин син , и требва пак да го мразиме....
Може ли да попитам?

2013.06.30 | 16:33

9
А, да е имал малко зайче като малък, или пък чел ли е Винету? Да е ял филии с мас, или да е разхождал прасето? А, дали е садил картофи?

2013.06.30 | 16:32

8
Трогателно :)

2013.06.30 | 16:32

7
Тази биография, не се различава много от биографията на президента, но той подкрепя свалянето на ЗАКОННО избраните правителство и парламент. А и Иванов няма далавери с офшорни заони. Има една българска поговорка, която гласи следното: Вола рие, на гърбът му пада.

Добави коментар

Водещи новини