Световни медии сравняват протестите у нас с тези в Турция и Бразилия

  • 21 юни 2013 20:08

  • 4257
  • 9
Световни медии сравняват протестите у нас с тези в Турция и Бразилия
© Булфото

Всички световни медии следят протестите в нашата страна и правят аналогии с демонстрациите по света. Би Би Си отбелязва, че независимо от езика и часовия пояс, протестите в България, Бразилия и Турция имат едни и същи символи.

Евронюз съобщава, че уличните действия у нас преминават под лозунга "#ДАНСwithme", подобно на "Окупирай Гези" в Турция.

Гласът на Русия констатира, че вече цяла седмица "народният гняв не стихва", а агенция Новости успокоява, че гражданските протести не застрашават отдиха на чуждестранните туристи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4257 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2013.06.23 | 14:57

9
Видях тука в коментарите по долу някой който се оправдава че е пострадал от управлението на ГЕРБ.Аз питам как да пострадаш от управление на ГЕРБ което го е нямало.Кой мислите че управлява държавата ГЕРБ ли?Ама много се лъжите.Навсякъде в държавата 80-90% от хората които работят в администрациите и на високи постове са си все същите.Някой дори и от времето на ТАТО.Как чакате нещо да се промени за 4 години.Та нали точно тези хора които са се сраснали в държавата и са навсякъде(общинска администрация,данъчни администрации,болници,училища,полиции и др.) и ГЕРБ се опита да ги изчисти спомогнаха за падането на ГЕРБ от власт.Ако ГЕРБ направи грешка е че се втурна да затяга колана с това „недоразумение" - Дянков и да спасява държавата от банкрут.По добре да ни раздаваха колкото пари имаше на помощи та да станем като Гърция и да чакаме някой да дойде да ни управи дереджето ако въобще се появи такъв.Когато Гърците преди години започнаха стачките и оставаха без работа ни обясняваха че те могат да си го позволят защото имат натрупани спестявания а ние сме бедни и не можем да си го позволим защото няма да можем да изхранваме семействата си.Сега Гърците бяха ударени и в спестяванията си.Помислихте ли какво ни чака нас защото България не е Гърция и няма такива крупни инвеститори които да имат интерес да помагат.Всичко това и като прибавиш и амбиции те на БСП и ДПС да продължат да грабят държавата като източват чрез свои фирми ДДС както и борбата им на всяка цена да останат в бизнеса с енергетиката от която печалбите са най големи е видно че не могат да се очакват да се случат чудеса.Бъдете реалисти.Защо мислите Орешарски не иска да издаде властта а иска 1 година отсрочка ами много е просто защото през това време в България трябва да влязат пари от Европа.Нищо друго не е важно за тях.Нито нищетата на народа ,нито борбата с монополите, нито вдигане на заплатите, нито падането на цената на тока.За последното само ще направят няколко промени с които ако сега ви падне цената на тока с 5 лева после ще се вдигне с 10 лева.Продължавайте да си мечтаете и да се заблуждавате че спасението ви е в тройната коалиция.
поручик Ржевски

2013.06.23 | 07:07

4
Започваме голямото ПОЧИСТВАНЕ на България !Операцията ще осъществяваме по две линии , равномерно във времето, но без забавяне , в едно добро темпо : 1. Върхушката на ГЕРБ ,чрез съд и присъда в затвора,пък там ще видим !Който оцелее ! 2. За по- ниските нива , директен отстрел без оцеляване !!!
Jtjt

2013.06.23 | 08:12

8
Samo gerb

2013.06.23 | 00:36

2
Поручик,посмали малко,личи че си бивш военен.И аз не съм гласувала за ГЕРБ,но си има закон и ред.

2013.06.23 | 08:12

7
хахаха :D как може да сравняват 10-тина хиляди невежи, с много-милионните протести по света?!

2013.06.23 | 08:11

6
Тези протестиращи в България са купени от Буда Борисов това е малката разлика.
оф

2013.06.23 | 08:10

5
Направи ми впечатление един плакат, който носят протестиращите, а именно " Ще ви последва съдбата на Чаушеску." На вас смелчаци които го носите ще кажа, че опрем ли до там аз излизам на улицата, щом искате да убивате такива които не мислят като вас и герб, да го направим. Аз няма какво да губя, малкото което имах ми го взе Борисов и ако вие искате да го върнете отново на власт ще се лее кръв наистина.
4oki

2013.06.23 | 04:51

3
BBC vsi4kite svetovni mediii li sa ne pravete taki glypavi pyblicaciii......nevejestvo.SMIJAHHHHHHHH

2013.06.23 | 00:35

1
Закон и ред в България???Ти се шегуваш.Мафия със милиарден бизнес срещу закон с милион вратички???Познай кой печели.Аз не знам.:D

Добави коментар

Водещи новини