Рехав протест срещу горивата в София

  • 31 юли 2011 20:25

  • 1791
  • 2
Рехав протест срещу горивата в София
© Булфото

Организаторите от Гражданско сдружение "СИЛА" и граждани се събраха на символичен протест на две бензиностанции в столицата, съобщи БНР.

Ръководството на сдружението представи две декларации - до руския премиер Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и до американския президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият. Текстовете им са свързани съответно с дейността на „Лукойл" и с добива на шистов газ. „Това е технология, която ще отрови половин северна България", заяви заместник-председателят на сдружението Славян Желязков. Малко по-късно протестиращите се отправиха към посолствата на САЩ и Русия, за да връчат протестните писма.

Декларация, под която недоволните се подписват и в този момент, пък е подготвена за Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. По-късно тя бе занесена във финансовото ведомство.

Стана ясно, че маршрутът на шествието се крие умишлено, за да не бъде „саботирано" от властите.

От сдружението обосновават протестните действия с необосновано покачващите се цени на горивата и достигането им до рекордни стойности на дребно, както и монополизирането на пазара на горивата и бездействието на държавата за промяна на условията за внос.

Организаторите са подготвили въпроси към премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, председателя на КЗК Петко Николов, шефа на Митниците Ваньо Танов, данъчен номер едно Красимир Стефанов. Питанията са свързани с пазарния дял на играчите на пазара на горива; какви са резултатите на експертната група, която проучва ситуацията около високите цени на горивата; защо чак сега се отнема лиценза на "Лукойл", при положение, че не е спазен законовият срок за свързване със системата на НАП.

От „СИЛА" настояват за пълна прозрачност на разпределението на вносителите на пазара на горива; включване в КЗК и ДКЕВР на граждански организации и организации на потребителите; премахване на създадените бариери за навлизане на нови участници на пазара на горивата.

Протести се проведоха и в други градове.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1791 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
blabla

2011.08.01 | 07:28

2
po-dobre da protestirat sre6tu niskite zaplati i kalpavata durjava, deto ni sutvorixa poslednite 20 godini , a ne sre6to cenite na gorivata .tui ina4e sme stanali avtomorga za evropa -po-malko koli po-dobre.

2011.08.01 | 07:28

1
Протести, протести, протести хахаха голем смех. Той некъв пич нали ви написа как се протестира, С НЕКУПУВАНЕ! Всички вие, които мислите да протестирате, спрете колите си за 1 месец. Ходете на работа 1 месец без кола, вършете си работата без кола, поне тази работа която можете да свършите без кола. Когато приходите им паднат, ще видят че файда от вдигането на цените няма и да се надяваме да паднат. Така ако ще протестирате и на другия ден пак ще зареждате автомобила си, зарежете протестите и се примирете с цените. И без това българите сме монаси и сме дали обет за мълчание.

Добави коментар

Водещи новини