103 са опасните съоръжения в училищата във Велико Търново

  • 12 юни 2013 17:09

  • 918
  • 1
103 са опасните съоръжения в училищата във Велико Търново
©

103 са потенциално опасните съоръжения и елементи в училищните сгради и дворове на великотърновска община. Това констатира проверка на общинската администрация след трагичния инцидент, който отне живота на дете в училищен двор на първи юни в старата столица, информира Нова телевизия.

Днес кметът на града Даниел Панов даде тридневен срок на директорите на училища да отстранят констатираните нередности.

Неукрепени баскетболни кошове, хандбални и футболни врати, нарушени предпазни огради, липсващи входни врати, зейнали канализационни шахти, опасни дървета, някъде и изоставени постройки – такова е общото описание на дворовете в 23–те училища на територията на община Велико Търново.

В някои почти няма рискови елементи, в други са изключително много. Ремонтите и отстраняването на всички нередности в дворовете ще са за сметка на училищните бюджети.

За да са спокойни родителите, освен спешните ремонти, по препоръка на общнската администрация, на дежурните през ваканцията учители и на служителите по поддръжката в училищата ще бъдат вменени допълнители задължения гарантиращи безопасността на децата.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
918 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.06.12 | 18:16

1
"Днес кметът на града Даниел Панов даде тридневен срок на директорите на училища да отстранят констатираните нередности". Пълна тъпанарщина - училищата са общинска собственост и общината трябва да се грижи за тях. Вместо това общината възлага на директорите да свършат нейната работа, при това без пари, т.е. за сметка на учителските заплати. Освен това "ще бъдат вменени допълнители задължения". Този кмет да не би да се има за Бог, че да вменява?

Добави коментар

Водещи новини