ДКЕВР: Цената на парното няма да пострада от промените в енергетиката

  • 11 юни 2013 12:04

  • 803
  • 0
ДКЕВР: Цената на парното няма да пострада от промените в енергетиката
©

Цената на парното за крайния потребител няма да пострада от промените в т.нар „енергиен микс” и изготвянето на нова методика за ценообразуване. Това заяви председателят на Държавна та комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Анжела Тонева след днешното заседание на комисията.

Тонева посочи, че тепърва ще бъде разглеждана и цената на природния газ. „Надявам се никой да не пострада от промените и всички дружества да разбират важността на сегашната ситуация. Надявам се на разбиране от тяхна страна”, подчерта председателят на регулатора. Тонева отбеляза, че в новата методика ще бъде взета предвид и възможността да се преразпределят разходите или приходите от таксите за „зелена енергия”, за „невъзстановяеми разходи” и за „високоефективно комбинирано производство” в цените за енергията.

„Това е подход, който следва реалната ситуация на пазара на електрическата енергия, тъй като нашата страна няма възможност да се конкурира със съседни страни поради рязкото намаление на цените”, посочи тя. Тонева призова журналистите да й дадат глътка въздух, за да може тя и членовете на ДКЕВР да се запознаят със ситуацията.

Последвайте канала на

803 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини