Каролев: Не всички майки трябва да получават помощи

  • 06 юни 2013 08:52

  • 2355
  • 12
Каролев: Не всички майки трябва да получават помощи
©

Според мен е добре, че Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва предприема тези мерки. Той трябва да предприеме и още няколко стъпки. Не всяка майка, която роди, трябва да получава помощи.

Това каза икономистът Владимир Каролев в студиото на TV7. Той коментира обявените вчера мерки от кабинета "Орешарски". В моето семейство никога не сме взимали тези пари и съм убеден, че има още такива семейства, които нямат нужда от тези пари. По-добре е една майка, която се нуждае от тези пари да вземе повече от 310 лева и да получи 400-500 лева примерно. Така разбирам аз помощта от богатите за бедните, категоричен беше Каролев. Аз лично съм убеден, че най-важното нещо е да се дават много пари за образование. В България има структурна безработица. Аз съм на мнение, че минималната работна заплата не трябва да бъде еднаква за всички райони в страната. В София 310 лева не стигат за нищо, но в Северозападна България 310 лева са много пари. Определянето на минималната работна заплата може да стане и по браншове, обясни Каролев.

От някъде трябва да се започне и реформите да се реализират, убеден беше Иван Нейков, бивш социален министър. В социалната сфера реформите са много и належащи. Те трябва да се проведат до една година, защото след това ще е късно и ще се намират само оправдания, за да не се провеждат. Аз искрено стискам палци на д-р Адемов, обясни Нейков. Пенсионната реформа е много закъсняла и там трябва да се работи много. Това което правим в момента, трябва да продължи да се прави. Някой трябва да каже на хората, че годините за пенсиониране между жени и мъже трябва да се изравнят. Задължително е да продължат да се увеличават годините за пенсиониране и стаж, категоричен беше Нейков. В България няма връзка между качеството на труда и заплатата. Ние искаме по-висока заплата, защото доматите са 5 лева, другото е 10 лева, а не защото сме квалифицирани работници. За да получаваме по-високи доходи, трябва да имаме по-висока трудова квалификация, обясни Нейков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2355 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
.

2013.07.16 | 08:12

7
SAMO ZA MAIKI S VSHE I SREDNO OBRAZOVANIE po 1200 lv.na mesec

2013.07.16 | 08:15

12
поне се научи да пишеш! и на латиница да е ама поне да е вярно, че и АКЪЛ се мъчиш да даваш! "ВИСШЕ" а на латиница се пише "VISSHE"

2013.06.06 | 15:40

1
А ми Хасан не е ли хора бе, бате

2013.07.16 | 08:15

11
знаете ли какво искат такива като агентът на ДС Каролев и Ипститута за Пазарна Икономика ? ИСКАТ ДА НЯМА ДЪРЖАВА И ДА НЯМА ЖИВИ ХОРА .... което почти постигнаха с налаганата от САЩ чрез тях неолибарлна икономическа политика коята цели да съсипе цялата държава и нейните икономика ... първото нещо на всяко едно правителство би трябвало да бъде такива като Каролев или да бъдат натикани в затвора или да бъдат изгоннени от държавата защото с подривната си дейност има балъци които им вярват на глупостите .... до вчера тоя паляк беше ченге от ДС днеска ми станал капиталист .... да ти ...... майката
Радо

2013.07.16 | 08:15

10
Минималната заплата почти не е пипана от 23 години що не останат депутатите да работят на минимална тогава друга песен ще запее социалният министър. При положение на човек му трябват минимум 600 лева месечно още минималната заплата е 300 лева с тези пари даже и сметките не можеш да си покрие а какво ли остава да си купих храна и обувки!
Димитър Димитров

2013.07.16 | 08:14

9
Глупости на таркалета!!! Абе как никой не разбра, че НЕ ТРЯБВА да има никакви месечни детски надбавки, никакви плащания за раждане на дете и никакви месечни пари за гледане на дете, били те 240, 310 или 1000 лв!!! Аман от псевдо-социална политика! Ама няма никой дупе и ташаци да прокара това нещо в законите! В края на краищата, като се замисли човек, тези гореописани плащания са вид дискриминация към една част от населението - било по пол, било по възраст.
severozapadnal

2013.07.16 | 08:13

8
Този трябва да се скрие и никога да не се показва по медиите ! Нали плащаме еднакви данъци , нали се печем на един и същи огън , ние живеещите в северозапада по-малко ли трябва да ядем , по-малко ли да се обличаме , децата ни по-малка необходимост ли имат от образование ? Лъжец и мизерник долен си ти Каролев - царска подлога - след царя и Бойко кого ще ближеш ? Много са ни на нас 310 лв ! От такива като теб обезлюдяха населените места в северозапада . Оттатък границата в Сърбия няма опустели села , къщите са стегнати , пътищата хубави и хората живеят щастливо - и в най-малкото селце си имат училище , НО ТАМ НЕ КРАДАТ ТОЛКОВА КОЛКОТО НАШИТЕ И КОЛКОТО ТЕБ КАРОЛЕВ - ГАДНА И ДОЛНА ПРОДАЖНА МУЦУНО !

2013.07.16 | 08:12

6
mahaite go tozi nekadaren i ple6te6t gluposti tapak

2013.07.16 | 08:12

5
"В София 310 лева не стигат за нищо, но в Северозападна България 310 лева са много пари. " Ела живей ти в северозападна България с 310 лв.! Изрод.
Каролев не завиждай

2013.07.16 | 08:12

4
Сле признанията на МВФ за Гърция що не се скриете самозвани специалисти. Лесно е да: смучеш от България, да плащаш данъци в офшорки и да "съветваш" народа.
Sisi

2013.07.01 | 10:48

3
Какви глупости говори. Аз не мисля, че след като си плащаме осигуровки и данъци, моето дете нетрябва да взема детски и съм богата. Ние не вземаме.Та от там богатите да дават на бедните. Има дискриминация. Детските трябва да се получават за всяко дете, а не с фиксиран доход. Писна ми от моите данъци да плащат на ромите всичко (като казвам всичко си е така). Още от детската градина се започва. В нашия град социалните плащат всичко на циганетата и казват в детскита градина само кажете за какво са нужни пари и градината ги получава. За чаршафи, играчки, театри, плащат им дори и таксите. А ние не стига, че не вземаме дори малкото им детски, ами и всичко си плащаме като попове. Повечето детски градини в града са в доста лошо състояние, но тази в която преобладават циганчетата е с основен ремонт и всичко за което се сетите е ново. Дават на майките ромки пари за първокласник или някакви дрехи и тя ги продава и прахосва парите, но не и са децата си даже. Относно минималната заплата извинете, но тока, водата и другите ежедневни разходи не са на по-ниски цени от тези в София и по-големите градове.

2013.07.01 | 10:46

2
Да, не всички трябва да получават -" За да получиш-трябва да дадеш!" Да получават майките със завършено средно /минимума/ образование!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини