Събират опасни отпадъци в столицата

  • 05 юни 2013 07:31

  • 856
  • 0
Събират опасни отпадъци в столицата
©

Мобилен събирателен пункт за опасни отпадъци от домакинствата ще бъде разположен днес на столичния бул. "Цар Борис Трети".

Това съобщиха от компанията, която заедно със Столична община организира разделното събиране на опасните отпадъци на територията на София, информира БТА. Пунктът е предназначен за столичните райони "Овча купел" и "Красно село" и ще бъде на разположение на гражданите от 8.30 до 14.30 часа. Днес се отбелязва Световният ден за опазване на околната среда и действията на всеки от нас в тази посока имат значение и допринасят за чистотата на планетата, посочват организаторите на инициативата.

Основните групи опасни отпадъци, които домакинствата могат да предават в пункта, са живак и живакосъдържащи уреди, каквито са термометри, лакове и бояджийски материали; домакински препарати и химикали; мастила и замърсени опаковки; фармацевтични продукти и лекарства с изтекъл срок на годност. Опасни отпадъци от домакинствата могат да се приемат за обезвреждане от компанията по всяко време след предварителна заявка на телефон. Предаването им е безплатно за гражданите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
856 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини