Константин Пенчев: При Топлофикация няма конкуренция

  • 04 юни 2013 07:49

  • 1040
  • 2
Константин Пенчев: При Топлофикация няма конкуренция
©

Да се говори за конкуренция при Топлофикация е като да се говори за свобода на словото в някоя тоталитарна държава. Това обяви в предаването "Денят започва" омбудсманът Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет.

Крайно време е народните представители от 42-рото НС да си стиснат ръцете около Закона за енергетиката и да поставят Топлофикация - София на пазарна основа, за да станат нещата по-приемливи за потребителите, каза той.

Пенчев уточни, че има топлофикации, като тази в Сливен, които не се възползват от таксата за сградна инсталация. Те са избрали пазарния принцип. В столицата обаче е друго, подчерта той.

Ако фалира Топлофикация - София, ще се появи нещо друго на нейно място, което ще е в ръцете на по-предприемчиви хора. Това ще е от полза на гражданите. Не може да се търси начин да не фалира Топлофикация, а да се позволява да фалират гражданите. Това омбудсманът няма да до допусне, категоричен бе Пенчев.

Досега властите винаги са защитавали монополите и правата на Топлофикация, не на потребителите. Трябва да има индивидуални договори с потребителите, всеки да плаща - колкото потребява. Задължително трябва да отпадне таксата за сградна инсталация. Нужно е да освободим гражданите от този гнет и да минем на чисти пазарни отношение. Не искам нищо да е безплатно, но хората трябва да знаят за какво плащат, обобщи той.

Малко над 3000 лв. е моята заплата. Не получавам бонуси. Не ме смущава предложението на депутати за замразяване на заплатите, заключи Пенчев.

Последвайте канала на

1040 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Anatoly

2013.07.23 | 16:17

2
It's always a pleasure to hear from someone with extpseire.
Joana

2013.07.22 | 14:05

1
Just cause it's simple doesn't mean it's not super hellufp.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини