Почиваме по – често, но за по – кратко

  • 02 юни 2013 06:57

  • 1783
  • 2
Почиваме по – често, но за по – кратко
©

Кризата, силната конкуренция на пазара и ежедневният стрес прекроиха отпускарските навици на българите, пише в. Преса.


За последните 20 години продължителността на лятната почивка се е свила средно от 01,2 на 3,8 дни, казва директорът на Института за оценки и анализи в туризма Румен Драганов. В същото време броят на ваканциите се е увеличил от една-две на пет годишно. В това число влизат по един летен и зимен отпуск и три дълги уикенда – най-често покрай националните празници. Двуседмичната ваканция на морето остана във времената на социализма. Според изследването българите харчат 64 лв. на ден по време на почивка.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1783 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Инспектор от ОДБХ

2013.06.02 | 14:15

2
Аз пък с моята мизерна заплата не съм помирисал море от 6 години, а както се очертава ръководството на агенцията по храните на продържава да пренебрегва областните си структури и скоро няма да видя

2013.06.02 | 10:52

1
И как стигна до извода за 64 похарчени на ден този Румен Драганов?Зависи къде и каква е категорията.Обикновено колкото е нощувката,толкова се харчи и в заведенията и толкова е пътя.Обаче ако някой пуши и пие е двойно!Рядко някой да мине само с една ракия и само с една салата и само с една цигара.А и всеки почива различно.Има атракции и други развлечения и те струват пари.

Добави коментар

Водещи новини