Петима министри в отпуск по празниците

  • 09 декември 2013 06:56

  • 1372
  • 0
Петима министри в отпуск по празниците
© Булфото

Петима министри от кабинета на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 са си заявили отпуск за празничните дни. Това става ясно от справка по Закона за достъп до обществената информация, пише "Стандарт".

Външният министър Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, си е взел два дни платен годишен отпуск от 27 декември. Строителният министър Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и по същото време също е в заслужена почивка, която вече е заявена. Колежката й - здравният министър Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския, също ще почива по това време. И образователният министър Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна е записала да почива 2 дни от 27 декември. Така четиримата министри от кабинета ще имат на разположение 10 почивни дни, за да изкарат празничните дни със семействата си.

За сметка на това транспортният министър Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на е заявил отпуск от 21 декември за пет работни дни. Така той няма да бъде в кабинета си за цели 16 дни. По закон министрите имат право на 30 дни годишен отпуск. Заради факта, че те са започнали работа във втората половина на годината, дните им са 18. Само вицепремиерът Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София. има 15 дни, защото беше назначена от премиера по-късно. Единственият министър, който не е почивал нито един ден и не е заявил отпуск до края на годината, е културният - Петър СтояновичПетър Стоянович Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 г. в София. Правнук е на Иван Стоянович-Аджелето,. Премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 пък е бил в отпуск само 5 дни в края на август. По същото време в почивка са били и икономическият министър Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на, финансовият Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас и социалният Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1372 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини