Владимир Пенев ще открие дните на българското кино в Рим

  • 25 май 2013 07:44

  • 3075
  • 1
Владимир Пенев ще открие дните на българското кино в Рим
©

Служебният министър на културата Владимир ПеневВладимир Пенев Владимир Пенев е министър на културата в служебното правителство Марин Райков от 12 март до 29 май ще открие „Празника на българското кино” в Рим, съобщиха от пресцентъра на министерството. Програмата на министър Пенев в италианската столица ще продължи до 27 май.

Това е шестото издание на традиционните Дни на българското кино в Италия. През последните години тези филмови празници се утвърдиха като едни от най-успешните прояви за представяне на българската култура в Италия и преминават при изключителен интерес. Основни организатори на проявата са Българският културен институт в Рим и Министерството на културата. Проявата ще бъде официално открита в „Дом на киното”, Вила Боргезе, като тази година „Празника на българското кино” ще започне с излъчването на филма "Цветът на хамелеона" на режисьора Емил Христов, сценарист - Владислав Тодоров, с участието на Самуел Финци, Руши Видинлиев, Михаил Билалов, Деян ДонковДеян Донков Деян Донков е български актьор, роден във Видин. Завършва Актьорско майсторство в класа на, Руси Чанев, Касиел Ноа Ашер, Светлана Янчева. Зрителите ще могат да видят и "Чужденецът" на Николай Илиев, две серии от третия сезон на сериала на БНТ "Под прикритие", "Инкогнита" на режисьора Михаил Пандурски, както и документалните филми "Разкриване на Саломе" на Найо Тицин и "Незабравимата Гена" на Магдалена Манолова.
В българската делегация за традиционните Дни на българското кино в Рим са включени и актьорите Михаил Билалов, Георги Стайков и Александър Сано, Найо Тицин – журналист и режисьор, както и Михаил Пандурски, режисьор.

В програмата на министър Владимир ПеневВладимир Пенев Владимир Пенев е министър на културата в служебното правителство Марин Райков от 12 март до 29 май са предвидени и срещи и разговори с италианската страна за договаряне на всички параметри и обсъждане на подробности, свързани с предстоящото подписване с Италия на междуправителственото Споразумение за копродукции.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3075 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Рим на аванта

2013.05.25 | 19:16

1
дните на нашия резирл в Рим. Вече е нарицателно за тъп филм да се казва българско кино.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини