Британският посланик: Няма напрежение между София и Лондон

  • 24 май 2013 11:58

  • 1287
  • 4
Британският посланик: Няма напрежение между София и Лондон
©

Според британския посланик у нас Джонатан Алън, скандалите около старта на новия ни парламент са сравнително нормална изборна игра. И макар че няколко посланици на европейски държави напуснаха първото заседание на 42-рото Народно събрание след емоционалното изказване на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, посланикът на Великобритания твърди, че страната му е готова да работи с всяко правителство и всички депутати, избрани от българския народ.

„Като ново, правителство то има сериозна и трудна работа, защото въпросът за доходите, за икономиката – това е най-важното за хората. Надявам се, че това ще е най-голямата цел на новото правителство”, каза пред Нова телевизия  н. пр. Джонатан Алън, посланик на Великобритания.

Напрежение между София и Лондон няма, увери британският посланик.

„Великобритания не се страхува от други държави членки на ЕС, ние сме съюзници и приятели. Още повече, че в края на годината съществуващите в момента ограниченията за достъп на трудовия пазар в Англия ще отпаднат”, каза Алън.

Колкото до антиемигрантските призиви, които понякога звучат от Лондон, според посланика на Великобритания у нас, те са по-скоро нещо инцидентно.

„Българите, които работят и са трудолюбиви, и си плащат данъците, те са ценени и нямат никакви проблеми”, добави той.

„Ако хора искат да работят във Великобритания, няма проблем. Ако те искат достъп до социалната ни система обаче, няма възможност”, добави Алън.

„Ние сме отворена икономика, Лондон не е британски град, той е европейски, дори световен град. Ние сме отворени и гостоприемни хора”, добави британският посланик.

Негово превъзходителство Джонатан Алън анонсира предстоящите у нас първи „Британски седмици”. Те стартират тази неделя от 15 часа на Националния стадион „Васил Левски”, където ще се проведе голям благотворителен мач.

На мача в неделя се очаква да дойде и Стилян Петров, а събраните средства ще бъдат дарени на български деца, болни от левкемия.

Иначе, в навечерието на 24 май, освен че говори много добър български език, британският посланик у нас ни впечатли с още нещо – оказа се, че си има и любима българска книга. „Трябва да кажа, че любимата ми книга е „Дядо и ряпа”. Защото аз имам дъщеря на 20 месеца и я четем заедно от време на време, много ми е любима”, сподели той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1287 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.05.25 | 01:36

4
Не се страхувайте, г-н Алън! Нашите цигани може и да са мръсни и крадливи, но поне не викат Алах Акбар!
kyky eb 1

2013.05.25 | 01:36

3
xaxaaa nasiraite se ot 4ernite kyyynci te 6e va opravqt ;d va6ta mama izvratena
гошо

2013.05.25 | 01:36

2
Лъжеш като англичанин,да те еВа!

2013.05.24 | 18:18

1
ае приятно интегриране , като се замисла има 1 предимство все пак че сме в ЕС , поне тея отиват да ги интегрират на запад а не тука

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини