Турция преразглежда рестрикциите срещу български превозвачи

  • 22 май 2013 21:30

  • 2254
  • 3
Турция преразглежда рестрикциите срещу български превозвачи
©

Турция има готовност да преразгледа рестрикциите срещу българските превозвачи, стана ясно след срещата в Лайпциг между министърът на транспорта Кристиан КръстевКристиан КръстевКристиан Кръстев е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията от 12 март до и турския му колега Бинали Йълдъръм.

След над час и половина разговор двете страни са се договорили Турция да преразгледа въведеното времево ограничение за използването на СЕМТ-разрешителни. Също така Анкара е готова да се съобрази с България и ако превозът се извършва от двама водачи, то да се намалят дните, за които СЕМТ може да се върне до Турция.

Времето, за което българските камиони могат да се връщат от Турция до Европа и обратно, ще се намали. Предстои във вторник експерти да уточнят детайлите по прилагането на тази нова разпоредба, коментира Кристиан КръстевКристиан КръстевКристиан Кръстев е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията от 12 март до.

По думите му е бил обсъден и въпросът за фактурите за произход на стоката. "Поставих изискване за увеличение с 30% на контингента от разрешителни от - за трета страна, който е най-критичният контингент между двете страни. Турската страна отговори утвърдително на искането и каза, че ще го разгледа", увери Кръстев.

Очаква се в понеделник Кристиан КръстевКристиан КръстевКристиан Кръстев е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията от 12 март до ще изпрати делегация в Истанбул, която да договори детайлите по постигнатото между двамата министри.

До срещата се стигна след блокадите на български превозвачи, които се оплакаха от тенденциозен тормоз от турските митничари.

Последвайте канала на

2254 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гошо

2013.05.30 | 18:13

1
Затворете изцяло границата с тези свине.
V*

2013.05.30 | 18:14

3
pardon:)!- tazi svinska Bulgaria!!!:)
*V

2013.05.30 | 18:14

2
Da! Zatvorete napulno granicata s tia svinska Bulgaria!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини