Съседи гонят психясал бивш военен от блок в Бургас (снимка)

  • 22 май 2013 15:46

  • 4044
  • 3
Съседи гонят психясал бивш военен от блок в Бургас (снимка)
©

Близо 100 семейства от бургаския комплекс "Зорница" ще гонят с подписка психясал военен от блока. Живущите в блок номер 5 вече събират подписи по Закона за етажната собственост с надеждата, че този път ще успеят да изселят опасния си комшия.

85-годишният бивш военен Иван Кънев буквално превъртя преди ден и започна да напада наред съседите си. Пристигналите полицаи се видяха в чудо и едвам успяха да го усмирят. Докато укротяваха превъртелия дядо, той успя да среже с нож ръката на единия униформен. Драмата се разигра на входа на апартамента му, който е превърнат от години в сметище. Кънев е натрупал в панела си железа, мръсни кофи, стари дрехи, събирани от казаните, и всякакви счупени електроуреди. От боклуците в блока са се завъдили пълчища мишки и хлебарки. По всички етажи се разнася непосилна миризма.

Бившият военен откачил не на шега след като неколцина комшии се опитали да го уговорят да изнесе поне част от боклуците, складирани в жилището му. Старецът освирепял и заплашил да коли наред всеки, който му се изпречи на пътя. Заявил пред комшиите, че има и пушка, с която ще ги стреля.

Иван Кънев


Хората позвънили в полицията и потърсили помощ, защото не на шега се притеснили от заканите. На място веднага пристигнал полицейски патрул. Униформените позвънили на вратата и в този момент бившият военен изскочил въоръжен с нож и ги нападнал. Острието срязало ръката на единия полицай.

Наложило се служителите на реда да викат подкрепление, за да обезвредят побеснелия мъж. Той обаче здраво се залостил и барикадирал вратата отвътре със счупени перални и хладилници. Наложило се полицаите да изнесат старите електроуреди, за да могат да спипат бившия военен.

"Човекът не е добре, и друг път е проявявал агресия. Нещата се влошиха, когато почина съпругата му. Той има деца и роднини, но те не вземат никакви мерки, за да го лекуват", разказаха съседи.

Последвайте канала на

4044 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.09.06 | 10:58

3
Старост - нерадост :-(
вик

2013.09.06 | 10:57

2
ужасно

2013.09.06 | 10:57

1
Опасни луди има навсякъде и никоя институция не я интересува! Чак когато стане беля ги прибират за малко и после пак в действие. Така че такива инциденти ще зачестяват.

Добави коментар

Водещи новини