НАП в Русе с брошури за самоосигуряващите се

  • 22 май 2013 13:48

  • 843
  • 0
НАП в Русе с брошури за самоосигуряващите се
©

Офисът на НАП в Русе разпространява специализирана брошура, в която са обяснени новостите от тази година за самоосигуряващите се, съобщиха от приходната агенция в крайдунавския град.

В брошурата са посочени всички професионални и занаятчийски дейности, за които ангажираните с тях попадат в определението за самоосигуряващи се според Кодекса за социално осигуряване.

Дадена е актуализирана информация какви декларации и в какъв срок те са задължени да подават в НАП. В брошурата е пояснено и как се определят задължителните осигурителни вноски. Акцент е поставен и на изключенията за земеделците и
тютюнопроизводителите.

Предоставена е и информация къде и как се плащат осигурителните вноски и какви са санкциите при неспазване на законодателството за тях. В близките дни изтича срокът за поредното им внасяне, който този месец ще бъде 27 май, уточниха от НАП-Русе

Освен в офиса на приходната агенция в града, брошурата "Осигуряване на самоосигуряващите се през 2013 г." може да бъде намерена и в офисите на регионално управление "Социално осигуряване" и на дирекция "Регионална служба по заетостта" в Русе, Бяла, Ветово, Сливо поле, Две могили, Борово и Ценово.

Последвайте канала на

Десислава Станева
843 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини