Турция нарочно пречи на родните превозвачи, според Койчо Русев

  • 20 май 2013 14:48

  • 1489
  • 0
Турция нарочно пречи на родните превозвачи, според Койчо Русев
©

"Когато има добро намерение от двете страни, винаги може да се намери решение. Турската организация е с голям авторитет в турската държава и смятам, че на преговорите, които ще се проведат на 27-и, ще бъдат разгледани най-внимателно проблемите",  каза за предаването „12+3” по БНР Койчо Русев, председател на Националната транспортна комисия и член на Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътища (АЕБТРИ), която възнамерява идната седмица да се срещне с турската асоциация, за да се проведат разговори по тази тема.

Той заяви, че министърът на транспорта е прав и проблемът не е скорошен: "Част от тези проблеми не са от вчера, но в последно време особено се засилиха, защото някои от ръководителите в Турция не се съобразяват с действителността и дават разпореждания, които са в противоречие с международните конвенции, споразумения и спогодби, по които Турция е страна. Мисля, че не могат и не бива да се решават въпросите на инат, а трябва да се търси както по дипломатически път, така и между отделните организации изчистването на проблемите и тяхното решаване".

Според Русев това се прави, за да се попречи на българските превозвачи да работят на турския пазар.

"ЕС има сериозни икономически взаимоотношения с турската страна. Там се работят много стоки на ишлеме. Превозите се осъществяват както от турска страна, така и от държавите от ЕС, в това число и от нашите превозвачи. Смятам, че както турските превозвачи са без ограничение на eвропейския транспортен пазар, така и всички ние, които сме от ЕС, в това число българските превозвачи, не трябва да бъдем ограничавани и да бъдат създавани проблеми", заяви още Койчо Русев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1489 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини