Зелен патрул и паяк гонят коли от Морската градина във Варна

  • 08 май 2013 17:33

  • 1633
  • 0
Зелен патрул и паяк гонят коли от Морската градина във Варна
©

Зелен патрул с помощта на полицейски служители и паяк ще гонят автомобилите от Морската градина във Варна. Допълнителната заповед за забрана на движението в нея издаде временно изпълняващият кмет на града арх. Димитър Николов.

„Имаме готовност паякът да действа непрекъснато и да вдига всеки автомобил, спрял неправомерно на алеята и нарушил реда в Морската градина", уточни той.

Заповедта ограничава силно достъпа на автомобили в парка. Според нея се затваря цялата крайбрежна алея от Рибарския плаж до басейн „Приморски". Пропускателен режим от 6 до 9 ч сутринта ще има само за автомобилите, които зареждат заведенията край морето до Рибарския плаж. От другата страна до басейна се вдига постоянна и непреместваема бариера.

Достъпът за автомобили
ще бъде забранен и около Делфинариума. Ограничението няма да важи единствено за живеещите в района, както и за посетителите на Логопедичната градина и заведенията с осигурени паркоместа. Автобусите с туристи ще спират на автобусната спирка.

„Разбираме, че създаваме неудобства, затова и решението ни е временно. Ще търсим трайни варианти с места за паркиране до Морската градина, подчерта арх. Николов, пише Стандарт Нюз.

Той е направил докладна записка до ОбС за връщане на правомощията на районните кметства и по специално на районните архитекти за издаване на строителни разрешителни за обекти до IV категория-до 15 м, за инвестиционни проекти, разрешителни за жилищни комплекси. При сегашните орязани правомощия един ПУП, за да влезе в сила, трябват една година и 2 месеца, при реален срок не повече от 4 месеца, аргументира се временният кмет.

Последвайте канала на

1633 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини