МОСВ започва "Зелена България"

  • 08 май 2013 14:34

  • 674
  • 0
МОСВ започва "Зелена България"
©

За трета поредна година Министерството на околната среда и водите започва национална кампания "Зелена България", финансирана от Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г.". Това съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Кампанията има три категории - за най-зелен бизнес, за най-активна община - бенефициент по оперативната програма, и за най-зелен град. Всяка малка или голяма фирма, община, град или квартал - всеки, който е отделил време в грижа за околната среда - почистване, засаждане, икономия на хартия, вода или електроенергия, отваряне на "зелени работни места", опазване на застрашени животински или растителни видове, може да се включи в кампанията и да бъде носител на благодарствения знак "Зелена България".

Критериите за присъждане на призовете за бизнескомпаниите и формулярът за кандидатстване са публикувани на сайта на ОПОС, ниво "Актуално". Текст, снимки или видео могат да се изпращат на адрес greenbg@moew.government.bg до 27 май.

Най-добрите предложения ще бъдат определени от независима комисия. Призовете за бизнесорганизации ще бъдат връчени на 5 юни.

Последвайте канала на

674 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини