Свидетел срещу Алексей Петров изнесе данни за престъпления в 4-то РПУ

  • 07 май 2013 14:38

  • 2907
  • 2
Свидетел срещу Алексей Петров изнесе данни за престъпления в 4-то РПУ
©

Бившият секретар на МС Пламен Николов изнесе данни за престъпления, извършвани от служители на 4-то РПУ в София, съобщи БНР. Николов е свидетел срещу Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна.

Той разказа за опити за психическо малтретиране на МВР и полицията в София срещу него, като по думите му причината е натиск от страна на МВР той да се откаже от част от показанията си по делото срещу Петров в частта, в която той уличава президента Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в във връзки с Петров.

На Николов е назначена охрана от 4-то РПУ, но вместо те да изпълняват задълженията си, по думите му полицаите започват системен натиск срещу него, изразяващ се в постоянни заплахи, обиди, присъствие в апартамента му. Той разказва, че полицаите постоянно му обяснявали, че той или трябва да си промени показанията по този процес или "ще види какво ще му се случи".

На няколко пъти Пламен Николов е подавал жалба в МВР, на най-висше ниво, но отговор нямало. След една от жалбите му в МВР, твърди той, четирима служители на полицията нахлули с ритници в апартамента му и започнали отново да го заплашват. Николов намекна и за опит за физическо насилие върху него и съпругата му.

Той спомена, че всичко това се е случило след няколко разговора между него и прокурора Светлозар Костов, който го е питал дали ще се откаже от показанията си без да му се оказва натиск, но след отказа на Николов последвали тези репресии.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2907 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2014.03.01 | 21:09

2
Може ли да публикувате подобни смехотворни "новини", без те да бъдат проверени поне елементарно?! Г-н Пламен Николов две години се гаври с институциите и със самите служители на МВР, които (неизвестно защо) го охраняваха и му "служеха" като частна таксиметрова компания за сметка на данъкоплатците и на ресурса, предназначен за противодействие на престъпността, а сега има наглостта да изразява подобни абсурди и неверни твърдения. Или това е защитна реакция от негова страна?!
Един от народа

2013.05.08 | 20:51

1
Чудно ми е в МВР такива ли хора само работят

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини