Мария Габриел: Гласът на пчеларите бе чут

  • 29 април 2013 21:30

  • 1313
  • 1
Мария Габриел: Гласът на пчеларите бе чут
©

Гласът на пчеларите за забрана на вредни за пчелите неоникотиноидни пестициди беше чут. Това е заявил евродепутатът Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова от ГЕРБ/ЕНП по повод забраната на препаратите клотианидин, имидаклоприд и тиаметоксам, съобщават от пресофиса на евродепутата Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Възможността за забрана на посочените пестициди е в резултат на днешното гласуване на заседание на Апелативния комитет. Петнайсет държави членки на ЕС, сред които и България, са подкрепили ограничението, осем са гласували "против", а четири са се въздържали. Въпреки че при гласуването не е имало квалифицирано мнозинство за пълна забрана на пестицидите, решението дава възможност на ЕК да наложи двугодишно ограничение за тяхното използване.

Очаква се забраната да влезе в сила на 1 декември 2013 г. Ограничението няма да важи за непривлекателните за пчелите култури.

С днешното решение беше отправен положителен сигнал към всички европейски пчелари. Това е крачка напред в борбата за ограничаването на смъртността на пчелите, което е сериозен проблем както в България, така и на европейско и световно равнище, е заявила Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Тя бе сред 86-те евродепутати, които с писмо до еврокомисаря по здравеопазването и въпросите на потребителите Тонио Борг поискаха пълна забрана за използването на трите неоникотиноидни препарата, посочват от пресофиса на Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Последвайте канала на

1313 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
;)

2013.04.30 | 12:33

1
Но не благодарение на Райков. Да не се опитва да си преписва заслуги!!! Благодарение на евродепутатите на ПП ГЕРБ !!! Както и всички позитивни неща и откривания, които служеният си приписва без да има грам принос за тях ;) Много е лесно след Бойко,не е като след ТРОЙНАТА ЛАМЯ-БСП/ДПС/НДСВ !!!

Добави коментар

Водещи новини