Хакери тормозили КАТ

  • 26 юли 2011 06:54

  • 783
  • 0
Хакери тормозили КАТ
©

Това съобщи председателя на Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи Владимир Тодоров. Той е и един от основателите на интернет портала.

Компютърният специалист опитвал да разбие сървъра на i-kat.ogr, чрез който шофьори си запазват ред за получаване на шофьорска книжка. Усилията му се увенчавали с успех за по час-два всяка вечер, когато интернет адресът блокирал и гражданите не могли да се възползват от услугите му, пише в. "Монитор".

„Всичко започна в началото на май. Хакерът действаше всеки ден до края на месеца, основно вечер. Явно е аматьор или човек, който не е много наясно с подобни атаки, защото не успя да пробие сигурността ни, а за един специалист това е като детска игра”, обясни Тодоров. По думите му има и вариант целта на компютърджията да е била само да се пошегува с Пътната полиция. „Мисля го, защото проблемите със сайта не бяха особено сериозни. Просто потребителите нямаха достъп до него, докато отстраним проблема”, допълни шефът на асоциацията. Атаките спрели в началото на юни месец. Оттогава i-kat.org функционира нормално. На ден от 19 000 регистрирани потребители между 800 и 1000 души справят справки и си запазват ред за книжка. „В момента разработваме услуга и за проверка на контролни точки. Проблемът е, че по принцип тази проверка струва 3 лева. За да стане факт, или трябва да бъде премахната таксата, или да се въведе начин за плащането й онлайн, за да се получат нещата”, каза още Владимир Тодоров.

Последвайте канала на

Десислава Станева
783 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини