Божан Стоянов остава в Обществения съвет към Министерството на икономиката

  • 26 април 2013 13:30

  • 752
  • 0
Божан Стоянов остава в Обществения съвет към Министерството на икономиката
©

В момента има заседание на Обществения съвет към Министерството на икономиката.

Както и миналия петък, то започна с предложение и декларация от гражданската квота да бъде отстранен като член на съвета Божан Стоянов, зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма, за когото има информация, че е бил агент на ДС.

След коментари и обсъждания, които в момента продължават, бе взето решение той да остане като член на съвета, предаде репортер на novini.bg.

В декларацията на Съвета се посочва: "Ние искаме да изразим категоричното си несъгласие с начина на провеждане на досегашните заседания на Обществения съвет по енергетика. Смятаме, че няма воля за реални действия в полза на широката общественост, като за продължаване работата на обществения съвет в съответствие с нашите изисквания и очакванията на потребителите". Според позицията им трябва да бъдат изпълнени няколко приоритетни точки, сред които отстраняване на Божан Стоянов от Обществения съвет и да бъдат разсекретени някои от договорите и анексите за приватизация на "Марица Изток 1", на "Контур Глобал Марица Изток 3", договор за доставка на ядрено гориво към АЕЦ "Козлодуй" ЕАД, договор за покупка на електрическа енергия по регулирани цени, сключен от НЕК АД, съгласно лицензията за обществен доставчик АЕЦ "Козлодуй".

Последвайте канала на

752 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини