Гражданската квота в съвета по енергетика поиска оставката на зам.-министъра агент на ДС

  • 12 април 2013 14:26

  • 2792
  • 3
Гражданската квота в съвета по енергетика поиска оставката на зам.-министъра агент на ДС
©

Отказваме да участваме в заседанията на обществения съвет по енергетика към МИЕТ, ако на тях присъства заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Божан Стоянов. Това заявиха представителите на гражданската квота към съвета Ангел Славчев, Янко Петров и Дончо Дудев.

Те заявиха, че техни представители ще останат на днешното заседание на съвета, защото на него днес не присъства Божан Стоянов. Обществениците обаче настояха заместник-министърът незабавно да подаде оставка заради принадлежността си към структурите на Държавна сигурност. Славчев, Дудев и Петров обявиха пред медиите, че държат да бъдат напълно разсекретени всички договори на електроенергийните и газоразпределителни дружества, в това число договорите за реконструкция и строителство на ТЕЦ Марица Изток 1 и 3 и на "Овергаз".

Производството на енергия е четири пъти повече, отколкото се потребява и тези от управляващите, които са подписвали договори за строителство на нови мощности, трябва да си понесат отговорността, смята Петров. Чрез медиите той призова гражданите да отстояват своите позиции и да не допуснат ново повишение на цената на тока от 1 юли 2013 г., каквито прогнози вече бяха дадени от регулатора.

Тримата общественици заявиха още, че тази неделя в 11.00 часа ще има протест пред Столична община заради оставащите незащитени права на потребителите на парно. Ще настояваме за оставката на целия общински съвет, заяви Ангел Славчев. Той добави, че и кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска ще трябва да каже какво е направила за защита правата на гражданите, ползващи парно. Според тримата общественици трябва гражданите да могат да сключват индивидуални договори с топлофикация и сметките да се определят на база реално потребена енергия, а не по прогноза.

В декларация, прочетена в началото на заседанието на съвета, от гражданската квота призоваха да бъде обявено къде и за какво са отишли парите, получените от приватизацията на електроразпределителните дружества, как и защо са били продадени и държавните дялове на дружествата и дали групировката ТИМ има акции от ЧЕЗ.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2792 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
iv

2013.04.13 | 00:10

3
правно да си потърсим правата на протеста ,нито един гражданин няма защита от монопола монопола го съди запорира му сметки и ограбва,трябва незабавно да отпадне такса зграда това е незаконна такса,както и таксата на мобилните оператори,и всички си начисляват загубите си на гърба на ползващия услугите!
stefan

2013.04.13 | 00:09

2
А досието на Буда? Не само, че съществува, ами и за втори мандат се кандидатира, след като фалира България.
iv

2013.04.12 | 17:23

1
fandakova 1 darvo ne ostavi v taq sofia vsi4ko gleda da nareje i da prodade za dalavera!nishto ne zajdat izlizat s nomera na vsqko otrqzano zasajdali 2 novi,lokumi golemi

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини