Махат климатиците от старите къщи паметници

  • 25 април 2013 07:14

  • 1633
  • 0
Махат климатиците от старите къщи паметници
©

Външните климатици по старите сгради, обявени за паметници на културата, да бъдат демонтирани, обеща кметът на Велико Търново Даниел Панов, информира в. "Стандарт".

Процедурите ще се улеснят, така че да не се бавят дълго врече проектите, от сградите ще се демонтират и незаконно поставени реклами, обеща още градоначалникът. До края на седмицата той ще изиска справки за собствениците на неподдържаните и опасни къщи в старата част на града. На тях ще бъдат издадени предписания и ако те не спазят, ще се налагат строги санкции. Реставрационните работи ще започнат от главния туристически маршрут в града - ул. "Велчо Джамджията". Кметът е договорил 15 хил. лв. допълнителен бюджет от Министерството на културата за реставрация на една от църквите на "Царевец".

Панов е поискал от премиера Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май трасето на магистрала "Хемус" да мине възможно най-близо до Велико Търново. Аргументите са, че градът и регионът са не само популярна туристическа дестинация, но и важен транспортен възел.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1633 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини