Катаджии ще дебнат с таблети за коли без „Гражданска отговорност"

  • 24 април 2013 17:14

  • 2239
  • 0
Катаджии ще дебнат с таблети за коли без „Гражданска отговорност"
© Булфото

Пътни полицаи с таблети ще дебнат за автомобили без „Гражданска отговорност". Общо 6 таблета е получила Областната дирекция на МВР в Шумен, устройствата ще ползват служителите на „Пътна полиция".

3 от таблетите са за служителите на сектор „Пътна полиция" при ОД на МВР- Шумен и по един за катаджиите в Нови пазар, Велики Преслав и Каолиново.

„С електронните устройства за отдалечен онлайн достъп пътните полицаи ще могат да осъществяват контрол за валидна застраховка „Гражданска отговорност по време на самата проверка", обясни Радослав Георгиев, началник сектор „Пътна полиция"-Шумен. По думите му, това значително ще улесни работата на катаджиите. Те ще могат да проверят на място и валидността на личните документи на проверяваното лице, както и валидността на шофьорската му книжка.

Чрез тази техника ще може да се извърши и проверка в националната система за управление и плащане на фишовете. В нея са въведени всички обикновени фишове, които се връчват на място при констатиране на нарушение, както и електронните такива. „С въвеждане на данните на лицето в компютъра веднага ще се появи информация дали към момента на проверката шофьорът има неплатени глоби по издадени фишове. Ако има такива му се предоставя протокол, с който се уведомява, че има задължения към държавата и той трябва да си ги плати", каза още Георгиев.

По думите му се очаква в бъдеще да бъдат въведени данни за да могат полицаите да извършват проверки чрез устройствата за издирвани лица.

„Това е много добро нововъведение, с което значително ще се улесни работата на пътните полицаи", коментира още Радослав Георгиев и допълни, че 6-те лаптопа са напълно достатъчни за пътните полицаи в региона.

Последвайте канала на

2239 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини