Бизнесмен: Божидар Димитров открива вампири след третата ракия

  • 18 април 2013 14:25

  • 1964
  • 2
Бизнесмен: Божидар Димитров открива вампири след третата ракия
© Булфото

Проф. Божидар Димитров открива вампири след третата ракия. Но сега, доколкото разбрах, има проблеми с черния дроб, спрял е пиенето и затова аз не очаквам нови разкрития в Созопол. Това каза бизнесменът Тодор Георгиев в Бургас на среща с кандидат-депутатите от „Коалиция за България“ Димчо Михалевски и Павел Маринов, съобщава “Флагман”.

Бившият заместник-кмет и бизнесмен Тодор Георгиев е един от поканените на срещата представители на морския бизнес в Бургас, на която двамата кандидат депутати поискали да чуят проблемите в бранша.

Според Тодор Георгиев морето ни е пълно с история, но ние не я използваме, за да привличаме повече туристи. Кипър всяка година се посещава от 12 милиона души, които искат да видят Скалата на Афродита. Ние също имаме какво да покажем, но не го правим, допълва той.

С това изказване Тодор Георгиев профанизира срещата и омаловажи разкритията в Созопол, които са наистина епохални, отбелязва "Флагман". Откритите мощи на Йоан Кръстител, например, бяха изследвани от световноизвестния проф. Том Хайам, който им направи радиоактивен анализ в специализирана лаборатория в Оксфорд. Резултатите показаха, че откритите мощи на остров Св. Иван в Созопол са на възраст 1958 години, плюс-минус 30 години, т.е. те са на почти 2000 години и са на човек, живял между 5 и 75 година от новата ера. Самият Йоан Кръстител е убит през 30-та година след Христа, което показа невиждано за науката съвпадение. „Датирали сме доста мощи, но за първи път получаваме такова точно съвпадение“, призна във филм на „Нешънъл джиографик“ изуменият Хайям.

Последва и ДНК-изследване в Копенхаген. То показа, че костите са на един и същи индивид, мъж, от хаплогрупа, която се среща често в Близкия Изток, т.е. това може да е Йоан Кръстител. „Не е възможно да се докаже научно, че е точно той, но ние не открихме нищо, което да противоречи на това твърдение. А това в подобни случаи е рядкост“, каза Ханс Шрьодер, един от авторите на изследването.

Преди няколко месеца самата авторка на филма - Кандида Мос, експерт по ранно християнска история, сложи снимка с ковчежето на личната си страница във Фейсбук. И написа под тях: „Relics of John the Baptist“ (мощите на Йоан Кръстител). На въпрос дали е сигурна, че това са мощи на светеца, тя отговаря: „Само сравнителен ДНК-анализ с генетичен материал на негов роднина може да даде 100% гаранция, но след толкова много анализи ние не открихме нито един факт, който да оборва това твърдение“.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1964 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Русо Туристо

2013.05.07 | 09:45

2
Какво ще покажеш, бе? Дупките по пътя за Сл. Бряг ли?Наверно и "красивите" грандоманско-мутренски хотели на крайбрежната ивица? По морето освен проститутки и бетон друго НЯМА!
апартагон

2013.04.23 | 21:14

1
100%- Проф. Бо Ди е ИСТИНСКИ БГ

Добави коментар

Водещи новини