Газификацията на Силистра ще се забави

  • 16 април 2013 19:07

  • 1541
  • 0
Газификацията на Силистра ще се забави
©

Газификацията на Силистра ще се забави заради неуредени отношения между земеделски производители и строителите на газопровода Добрич - Силистра. Това каза Емил Гойчев - представител на "Ситигаз - България" АД, цитиран от БТА. Дружеството има лиценз за изграждане на газоразпределителната мрежа в пет от седемте общини на Силистренска област.

Днес стопани на земеделски земи в Силистренската община протестираха, че не са получили обезщетения за унищожена продукция от строителите на газопровода.

Според Гойчев подобни проблеми има по цялото осемдесет-километрово трасе на газопровода и строителните работи вече са се забавили с около три седмици. Гойчев смята, че обезщетенията трябва да бъдат изплатени от фирмата-изпълнител "Салп".

Първата копка на газопровода бе направена в началото на март. Проектът се финансира от Международен фонд "Козлодуй" чрез Европейската банка за възстановяване и развитие с 9 214 000 евро.

Съфинансирането от страна на "Булгартрансгаз" ЕАД е 3 070 000 евро.

Предвижда се газификация на общините Добрич, Тервел, Дулово, Алфатар и Силистра, които са по трасето на газопровода. Газопроводът трябва да обслужва две индустриални зони в Силистра с 26 потенциални индустриални и 59 обществени потребители и 10 000 домакинства.

Последвайте канала на

1541 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини