Докато депутатите предизборно приемат закони, които ВЕЧЕ си съществуват, още жертви на насилие умират. За тях закони няма и да има

  • 24 септември 2024 16:45

  • 2015
  • 0
Докато депутатите предизборно приемат закони, които ВЕЧЕ си съществуват, още жертви на насилие умират. За тях закони няма и да има
© Freepik/Novini.bg

Още една жена умря. Пребита до смърт. Няма я. След като един месец беше в кома и на командно дишане. 

Един 17-годишен я преби до смърт, друг го гледа. Без някакви особени причини. Дори не са се познавали. Така е решил, така е направил. Докато още беше жива, племенникът ѝ предположи, че говорният ѝ дефект ги е ядосал и са решили, че им се подиграва. Жената изкарала инсулт и трудно говорела. 

Почина жената, пребита от тийнейджър в Перник

След като пребитата в Перник жена почина: Променят обвинението на тийнейджъра, който я уби

Сега единият ще бъде съден като непълнолетен (макар че вече е на 18 г.), а другият – нищо; дори не се води съучастник. 

Закони за домашното насилие и насилие над жени, и прословутата „Истанбулска конвенция“ обаче така възпаляват населението, че вече дори и най-нефелните политици решиха да се възползват от тая омраза и да яхат вълнàта на популизма. 

Корнелия прокопа земята, за да попречи на конвенцията. 

Всеки път, когато някоя жена умре, пребита до смърт, в коментарите от социалния гнилоч, наречен „социални медии“, четем: 1.) сама си е виновна; и 2.) а-а-а, менте новина, опитвате се да ни пробутвате джендърската Истанбулска конвенция. 

Толкова за природонаселението тук… 

И политиците гледат, слушат и си настройват плямпането по тълпата. После самите те започват да усилват същите думи на лудост и тъпота, повтаряйки ги от трибуните си. А техните трибуни са най-високите в държавата. 

Кръгът се затваря; хората си умират. Политиците – не… те си имат охрана и лимузини; те са си добре, на завет. 

Но те са ясни – те са най-обикновени печалбари, нито съзнание имат, нито чувствителност, нито нищо – просто машини. Ако им върши работа да са либерали, ще са либерали, ако им върши работа да са консерватори, ще са консерватори; от СДС отиват в БСП – все едно е нищо. Принципите – също като истината – не ги оставят да им се пречкат. 

Но вижте поведението на тълпата. Има нещо сбъркано тука. Ония отгоре им пробутват голи куки – и те се ловят. Закон за забрана на смяната на пола на деца? Смяната на пола на деца и сега е забранена, но те го гласуват в отделен закон – време, в което можеха да свършат много по-полезна работа. Например да гласуват промени в Закона за МВР, защото – ако не знаете – България отделя най-много пари за полицията си в целия ЕС… Ако не сте разбрали, ето:

България отделя най-много пари за полицията си в целия ЕС

Цитат: над 88% от заетите в системата на МВР не се занимават нито с разследване, нито с опазване на обществения ред, нито с противодействие на криминалните престъпления.

Демек, са висящи по бюрата получатели на високи заплати, а опазване и противодействие… друг път. Всеки обикновен полицай има на главата си по осем или девет такива търтеи, които смучат бюджетни средства. „Наши хора“. МВР министрите – един след друг, като награда (кой знае за какво) влизат в политиката. Тоест, ги вкарват. 

Жената, която я блъсна кола с незаконни мигранти, я арестуваха, защото е излязъл фалшив резултат за дрога – пила хапче за глава. Доказа се. Официално е потвърдено. Но са я държали 16 часа в ареста – затворена заедно с човека, който почти я уби; с травми от удара. Можеше да си умре в районното. За това ще си говорим повече друг път…

И за тия фалшиви тестове се говори от години, но – нищо. 

Парламентът се занимава с приемане на закони, които ВЕЧЕ съществуват. 

Закон за забрана на смяната на пола на деца гласуват, нищо, че и сега си е забранено. И като им се каже: не се занимавайте с губене на време, врякат: ауууу, тия са ЗА смяната на пола на деца. 

Тарикатски номера за привличане на гласове. Избори идат. 

Закон за пропагандата в училище гласуваха, нищо, че пропагандата в училище и сега е забранена. 

На тълпата, ако ѝ кажеш, че тия закони съществуват, се възпалява и почва да вика, че не е достатъчно, че трябва да е отделно в отделен закон, пяна им излиза на устата – нито знаят как работят тия закони, нито кой ще следи за изпълнението, писани недописани, „закони“. Но си ги искат и си ги защитават. 

Закон срещу домашното насилие…? А-а! – викат – не, сакън, то и сега си има закони, само да се спазват…

Само да се били спазвали. Ама си имало закони иначе, не ни трябват други. 

Колко деца си смениха пола? Защото всяка година убиват от бой жени в България. За едното – няколко закона. За другото – няма нужда. 

Защото без нови закони, полицаите отиват на адреса, виждат пребитата, тя – от страх – казва, че няма да пише жалба и не иска да дава показания; и си отиват. Само „предупреждават“ насилника.

Дори жената да подаде жалба, оня я смила от бой наново и тя оттегля жалбата. Полиция и прокуратура нищо не могат да направят. Накрая оня я убива. И толкова. Вдигат се рамене, цъка се с език, после се забравя, става статистика. 

Жена е осакатена след тричасов побой от ревност, насилникът - задържан след три дни

Омразната конвенция предвиждаше полицията да има правомощие да разследва и без жалба, да има правомощие да създава превенция, а не само да ходи да събира труповете. 

Но населението и смешните му „политици“ смятат, че закони и сега си имало, няма нужда от нови за насилието над жени. Виж – за смяна на пола, дето и сега е забранено – три-четири напишете, да има. 

След това вижте – така предизборно – иновативно предложете и други закони, дето може да ги има, но е хубаво да ги има пак: например предложете нов закон, дето да забранява кражбите, нищо, че и сега са си забранени. Вижте там – напишете, разисквайте и гласувайте и един закон, дето да забранява взломаджийството. Предизборно е, развихрете я тая фантазия! Губете повече време за тъпотии, а важните закони и реформите – си ги прехвърляйте от глухото ухо на сляпото око докрай. Ден да мине, друг да дойде, пълнете медиите с пушек и пара. 

Има нещо изначално сбъркано тука. 

Не са само политиците. Клоуните – ако няма публика – не играят…

_______________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
2015 0

Свързани новини

Водещи новини