МВР ще открие гореща телефонна линия за нарушения в изборния процес

  • 15 април 2013 14:22

  • 603
  • 0
МВР ще открие гореща телефонна линия за нарушения в изборния процес
©

При установяване на служители на МВР, които са свързани с народни представители, председатели или членове на РИК, същите няма да участват в транспортирането и охраната на книжата на съответната секция. Това каза на дискусия в МВР директорът на ГД „Национална полиция” Ангел Антонов.

На 25 април МВР ще открие гореща телефонна линия за сигнали за злоупотреби в изборния процес. Антонов заяви, че са отпуснати средства за провеждането на изборите съобразно броя на служителите на МВР, които ще осигуряват сигурността, свързана с изборния процес. Полицейските служители са инструктирани за обръщане на особено внимание към провокативни действия в изборния ден.

Служителите са инструктирани да не се поддават на такива действия. СДВР и ОДМВР са запознати с разпоредба, според която МВР няма право да сключва договори за охрана на краткосрочни прояви на заинтересовани лица, в случая политически партии, обясни Антонов.

Използването на СРС при разследване на престъпления ще се извършва само по искане на компетентната прокуратура, подчерта директорът на ГД „Национална полиция”.

Последвайте канала на

603 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини