Манастирите стават приюти

  • 24 юли 2011 08:54

  • 1115
  • 2
Манастирите стават приюти
© Булфото

Манастирите стават приюти. Към тях и към църквите ще се създават домове за сираци и възрастни хора.

Православни доброволци пък ще се трудят като социални асистенти в тях. Това предвижда рамковото споразумение за сътрудничество между Българската православна църква и социалното ведомство, подписано от патриарх Максим и министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко вчера, пише в. "Стандарт".

Министерството ще помага за финансирането на църковните социални програми. Духовници пък ще участват в съответните комисии на ведомството. Двете институции ще работят заедно за хората в неравностойно положение.

"Споразумението е историческо. Църквата ни се връща към най-добрите си традиции - коментира Варненският митрополит Кирил. - Сега ще се използват по-ефективно възможностите на църквата да помага в грижите за инвалиди, деца и пенсионери", допълни още владиката.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1115 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.04.15 | 11:03

2
При положение, че тази новина може да се чете 3 години по-късно Ви моля да смените снимката, защото никак не се връзват "Църква" и тоя изватен поп-педераст.
FM

2014.02.25 | 21:37

1
Да върнат имотите на църквите. И всички които се възползват от приютите на църквите.Да работят там.

Добави коментар

Водещи новини